- Jeg må jo ha kjørt bra når jeg er nummer 15 i verden

Sejersted overrasket seg selv med karrierebeste.

15. PLASS: Lotte Smiseth Sejersted på vei mot 28. plass etter 1. omgang i Sölden. I andre kjørte hun seg opp til 15. plass, og tok sine første verdenscuppoeng i storslalåm. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
15. PLASS: Lotte Smiseth Sejersted på vei mot 28. plass etter 1. omgang i Sölden. I andre kjørte hun seg opp til 15. plass, og tok sine første verdenscuppoeng i storslalåm. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÖLDEN (Dagbladet): Lotte Smiseth Sejersted var i formiddag fornøyd etter å ha kvalifisert seg til en finaleomgang i verdenscupen i storslalåm for første gang i karrieren.

I andre omgang kjørte hun seg opp 13 plasser, og endte til slutt som nummer 15. Slovenske Tina Maze vant rennet i østerrikske Sölden.

Sejersted er den første norske kvinnelige alpinisten som tar poeng i åpningsrennet i Sölden siden Andrine Flemmen ble nummer 27 i 2005, skriver NTB.

- Jeg må jo ha kjørt bra når jeg er nummer 15 i verden, det gir selvtillit. Det viser at jeg kan, sier en strålende fornøyd Sejersted, som ble mer og mer fornøyd etter hvert som hun klatret oppover resultatlista.

- Veldig gøy Da hun kom i mål etter sin andreomgang, var hun nemlig bare sånn passe fornøyd. Det skyldtes at hun ikke klarte å beholde ledelsen. Men det skulle komme mange med vesentlig større problemer enn den norske jenta, som endte med tiende beste omgangstid.

- Jeg hadde ikke forventet en sånn plassering da jeg kom i mål. Det var gøy. Veldig gøy, innrømmer hun.

- Føler du at framgangen er merkbar sammenlignet med i fjor?

- Ja, helt klart. Jeg er mye mer forover i posisjonen, og da kan jeg angripe mer. Fortsatt er det litt rusk her og der, men det er sånn jeg kjører. Når jeg klarer å kjøre enda flere av de gode svingene, da kan det bli veldig bra.

Lotte Smiseth Sejersted har dermed tatt verdenscuppoeng i samtlige disipliner.

Vonn kjørte ut Det var for øvrig flere av de store kanonene som sviktet under de tøffe forholdene på breen i Sölden.

Både Lindsey Vonn og Julia Mancuso kjørte ut. Vonn skadet også hånden da hun hektet i en port, men skaden skal ikke være alvorlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer