- Jeg må jo ha kjørt bra når jeg er nummer 15 i verden

Sejersted overrasket seg selv med karrierebeste.

15. PLASS: Lotte Smiseth Sejersted på vei mot 28. plass etter 1. omgang i Sölden. I andre kjørte hun seg opp til 15. plass, og tok sine første verdenscuppoeng i storslalåm. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
15. PLASS: Lotte Smiseth Sejersted på vei mot 28. plass etter 1. omgang i Sölden. I andre kjørte hun seg opp til 15. plass, og tok sine første verdenscuppoeng i storslalåm. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÖLDEN (Dagbladet): Lotte Smiseth Sejersted var i formiddag fornøyd etter å ha kvalifisert seg til en finaleomgang i verdenscupen i storslalåm for første gang i karrieren.

I andre omgang kjørte hun seg opp 13 plasser, og endte til slutt som nummer 15. Slovenske Tina Maze vant rennet i østerrikske Sölden.

Sejersted er den første norske kvinnelige alpinisten som tar poeng i åpningsrennet i Sölden siden Andrine Flemmen ble nummer 27 i 2005, skriver NTB.

- Jeg må jo ha kjørt bra når jeg er nummer 15 i verden, det gir selvtillit. Det viser at jeg kan, sier en strålende fornøyd Sejersted, som ble mer og mer fornøyd etter hvert som hun klatret oppover resultatlista.

- Veldig gøy Da hun kom i mål etter sin andreomgang, var hun nemlig bare sånn passe fornøyd. Det skyldtes at hun ikke klarte å beholde ledelsen. Men det skulle komme mange med vesentlig større problemer enn den norske jenta, som endte med tiende beste omgangstid.

- Jeg hadde ikke forventet en sånn plassering da jeg kom i mål. Det var gøy. Veldig gøy, innrømmer hun.

- Føler du at framgangen er merkbar sammenlignet med i fjor?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer