Primera Division

- Jeg må jo le litt når jeg ser tilbake på det

Martin Ødegaard røper detaljer fra da han ble presentert som Real Madrid-spiller i 2015.

STOR HENDELSE: Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller 22. januar 2015. Her får han drakten med «Ødegaard» av den mektige klubbtoppen Emilio Butragueno. Foto: NTB scanpix
STOR HENDELSE: Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller 22. januar 2015. Her får han drakten med «Ødegaard» av den mektige klubbtoppen Emilio Butragueno. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Til helga starter den spanske serien i fotball. Martin Ødegaard (20) og Real Sociedad åpner borte mot Valencia lørdag.

Podkasten LaLigaLoca - som Petter Veland, Magnar Kvalvik og Jonas Giæver står bak - har fått et intervju med Ødegaard i San Sebastian. Der snakker han løst og fast om fotballivet. Og han kommer inn på dagen da han ble presentert som spiller i Real Madrid.

Datoen var 22. januar 2015.

- Jeg må jo le litt når jeg ser tilbake på det, sier Ødegaard om presentasjonen.

- Jeg husker den morgenen. Jeg gadd ikke å dusje engang. Jeg tenkte at når jeg kom fram, kunne jeg fikse og ordne meg, og gjøre litt sånne ting.

22. JANUAR 2015: En 15 år gammel Martin Ødegaard entrer den store scenen i Madrid. I bakgrunnen: Emilio Butragueno. Foto: NTB scanpix
22. JANUAR 2015: En 15 år gammel Martin Ødegaard entrer den store scenen i Madrid. I bakgrunnen: Emilio Butragueno. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ødegaard dro fra Norge samme dag.

- Jeg hadde på meg en eller annen genser jeg bare fant fram. Og så ble jeg kastet rett inn på pressekonferansen der. Jeg så ganske trøtt og sliten ut. Det er litt komisk å se tilbake på det nå. Du ser presentasjoner av spillere som sitter der i dress og det ene og det andre. Så sitter jeg der i stripete genser og har ikke vært i dusjen engang.

- Surrealistisk

Ved siden av ham på pressekonferansen satt den mektige klubbtoppen Emilio Butragueno. Ødegaard var bare 15 år, men tok presserommet med storm.

- Det er jo selvfølgelig litt surrealistisk, sier han om å befinne seg på Valdebebas, Reals gigantiske treningsanlegg.

- Det er ikke så lett å skjønne hva som skjer når du er i situasjonen, selv om du forstår at det er stort, sier Ødegaard til LaLigaLoca.

Han har aldri angret på valget:

- Jeg føler at jeg er blitt bedre for hvert år siden jeg signerte der.

NY KLUBB: Martin Ødegaard blir presentert som ny spiller i Real Sociedad. Video: Real Sociedad Vis mer

Ødegaard er fortsatt Real Madrids eiendom, men er lånt ut til Real Sociedad denne sesongen. Overfor Dagbladet har han gjort det klart at målet er å spille for Real Madrid.

I sommer forlenget han også kontrakten med klubben fram til 2023. Det er et soleklart tegn på at den spanske giganten mener at han utvikler seg i riktig retning.

Foreløpig er han ikke god nok for A-laget. Men med spill for Real Sociedad har han muligheten til å utvikle seg videre.

Trivelig møte

Norges største ekspert på spansk fotball - Viasport-kommentator Petter Veland - forteller om et trivelig møte med Ødegaard på Real Sociedads treningsanlegg søndag.

- Han var hyggelig. Som han påpekte underveis er podkast et medium som gjør at det er litt lettere å slappe av. Du får utbrodert mer sammenliknet med en intervjusituasjon etter kampene. Det er mange mikrofoner og ikke så god tid, påpeker Veland overfor Dagbladet.

- Hvordan oppfattet du at han ser fram til sesongen?

- Det virker som om han genuint gleder seg til å komme i gang. Det tror jeg var en av årsakene til at han var i godt humør og at vi satt og pratet i en time. Jeg opplevde Sociedad som en åpen og tilgjengelig klubb som ser et nytt marked i Norge og Sverige.

LEGGER TIL RETTE: C Mores La Liga-ekspert Petter Veland tror Real Madrid har lyst til å fjerne alt som kan få Martin Ødegaard ut av fokus. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Veland mener forventningene til Ødegaard har steget etter han kom til San Sebastian. Rett og slett fordi nå har folk sett ham i aksjon med egne øyne. Han har fått mest spilletid av alle i treningskampene. Og mye av det han har levert har vært ren klasse.

I podkasten sier Ødegaard at han har kommet til en klubb som tror på ham. Så vil prestasjonene underveis avgjøre hvor mye han får spille.