TOPPLAG: Håvard Nordtveit (t.h), her mot Schalke-spiss Raul forrige helg, kan nesten ikke fatte hvor bra klubben hans gjør det. Foto: AFP/PATRIK STOLLARZ
TOPPLAG: Håvard Nordtveit (t.h), her mot Schalke-spiss Raul forrige helg, kan nesten ikke fatte hvor bra klubben hans gjør det. Foto: AFP/PATRIK STOLLARZVis mer

- Jeg må klype meg i armen når jeg tenker på det

Nordtveit kan vinne to gull med Gladbach.

Håvard Nordtveit spiller fast på topplaget Borussia Mönchengladbach. Klubben hadde sin storhetstid på 1970-tallet, men kjemper nå om både serie- og cupgull.

- Vi har selvtillit, spiller fotball som er kjekk å se på, og vi har marginene på vår side. Samtidig så vet vi at ting kan snu fort i fotball, og det blir en meget spennende avslutning på sesongen, sier Nordtveit til Haugesunds Avis.

Han spilte hele kampen da Gladbach slo Kaiserslautern 2-1 på bortebane lørdag. Bare tre poeng skiller opp til ledende Dortmund.

- Jeg må klype meg litt i armen når jeg tenker på det jeg er med på om dagen, sier Nordtveit.

Mönchengladbach henger også med i den tyske fotballcupen. Der venter semifinale mot Bayern München, en klubb Gladbach har slått to ganger tidligere i sesongen.

- Den tyske cupen er stor, men vi har fått en tøff motstander. Den tøffeste av dem som er igjen i cupen. Det er selvfølgelig stas å ha muligheten til å ta en tittel. Det er lenge siden sist klubben klarte det, sier Nordtveit til Haugesunds Avis.

Og det har han helt rett i. Mönchengladbach vant 1. Bundesliga sist i 1977. Klubben vant fem seriegull i perioden 1970-1977. Tre ganger har Gladbach vunnet cupen. Sist cupgull kom i 1995.

Klubben har også stolte tradisjoner fra europacupene. I 1975 og 1979 vant de UEFA-cupen, mens det i 1977 ble finaletap mot Liverpool i serievinnercupen.

Sist sesong rykket Mönchengladbach nesten ned. Nå er det en helt annen verden for 21 år gamle Nordtveit. Det siktes mot gull i to turneringer for midtbanespilleren.

(NTB)