- Jeg må klype meg selv litt i armen

Ann Kristin Aafedt Flatland tok sin første verdenscupseier på Oberhof-sprinten.

ENDELIG: Ann Kristin Aafedt Flatland har lenge ventet på sin første verdenscupseier. Lørdag ettermiddag var ventetida over for sogningen, som tok ut alt på sprinten i Oberhof.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
ENDELIG: Ann Kristin Aafedt Flatland har lenge ventet på sin første verdenscupseier. Lørdag ettermiddag var ventetida over for sogningen, som tok ut alt på sprinten i Oberhof.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHANNES EISELEVis mer

(Dagbladet): Etter mange år med motgang klatret Ann Kristin Aafedt Flatland omsider opp på seierspallen i et individuelt vetrdenscuprenn i skiskyting 8. januar 2010 da hun ble nummer tre på sprinten i Oberhof.

Før denne sesongen var målsetningene skrudd enda to hakk høyere, og på dagen ett år etter sitt første besøk på pallen, klatret hun helt til topps på samme sted og på samme distanse.

På tross av én strafferunde på liggende skyting, hadde hun fortsatt kontakt med teten ut på annen runde, og med feilfri skyting på stående, skilte det bare 5,6 sekunder opp til ledende Andrea Henkel.

Samtidig så den største trusselen ut til å komme bakfra, med langrennsraketten Magdalena Neuner jaktende seks sekunder bak sogningen med 2,5 kilometer igjen.

- Det var vriene og varierende forhold på standplass. Ann Kristin taklet det fint og var aggressiv. Hun angrep situasjonen. Vi må vel si at dagen har gått helt som den skulle for henne, sier landslagstrener Egil Gjelland til NTB.

Sterk sisterunde Med en gnistrende sisterunde, holdt hun imidlertid den tyske skiskytterdronningen på avstand, og med en sterk sluttspurt på flatene inn mot mål, sikret Flatland seg sin første individuelle verdenscupseier i karrieren.

- Jeg må klype meg selv litt i armen. Dette er veldig moro, sier 28-åringen til NRK etter vinnerløpet, som ikke følte hun hadde noen toppdag i sporet.

- Jeg fikk sekundering hele veien. Jeg synes jeg gikk jevnt, men følte meg ikke kjempepigg. Likevel vet jeg at jeg er sterk på flatene, og forsøkte å legge inn spurt på slutten. Det gikk bra, men jeg var stiv mot slutten, fortsetter hun.

- Vil vinne mer Seieren gir så definitivt mersmak for Vik-løperen, som tidligere har gått med tanker om å legge opp somm toppidrettsutøver.

- Dette gir meg ny motivasjon og gjør at jeg vil vinne mer i skiskyting, sier hun til tysk TV etter triumfen.

Tora Berger ble nummer 24, Kari Eie 44, Fanny Welle-Strand Horn nummer 61 og Synnøve Solemdal 71. I morgen skal det gås fellesstart for både kvinner og menn i Oberhof. Bare Flatland og Berger er kvalifisert av de norske kvinnene.