- Jeg må legge meg helt flat og ta på meg skylden

Thomassen lagde straffe og fikk rødt kort da Odd slo Sarpsborg 5-2.

Odd - Sarpsborg 5-2 (0-1)

SKIEN (Dagbladet): Sarpsborg ledet 1-0 ved pause, men Odd snudde kampen og vant 5-2 i cupens semifinale torsdag kveld.

Herolind Shala (2), Ole Jørgen Halvorsen (2) og Frode Johnsen (1) var hjemmeheltene som sendte Odd til cupfinalen. Der venter Molde 23. november.

Odd-spillerne var tydelig preget av et rekordhøyt publikum - 12.293 - på Skagerak Arena i 1. omgang.

Bojan Zajic sendte rundt 1000 tilreisende fra Sarpsborg til himmels. Men i 2. omgang var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå, da Joachim Thomassen lagde straffe, og fikk rødt kort.

- Legger meg flat - Jeg må legge meg helt flat og ta på meg skylda. Selvfølgelig er det min feil, jeg lager straffe og får rødt kort, og da kommer Odd inn i kampen. Det verste er å se ansiktet til gutta på laget. De og byen hadde fortjent så mye bedre, sa Thomassen til NRK etter kampen.

- Det er vanskelig nok å spille mot dette laget med 11 mann, og det endrer kampen, sier Sarpsborg 08-trener Brian Deane til NRK om utvisningen.

- De holdt seg til planen og gjorde det vanskelig for oss.

På kokepunktet Festen hadde foregått i flere timer da dommeren blåste i gang kampen klokka 19.45.

På Stevneplassen over gata for Skagerak Arena holdt supporterne det gående. Og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var spent:

- Jeg gleder meg. Det blir en fest jeg synes spillerne fortjener i kraft av sesongen vi har hatt, sa han over høyttaleranlegget.

Da spillerne kom inn på banen, var det italienske tilstander - med bengalske lys - og herlig stemning.

Til side for krysset Odd startet best, og hadde banespillet. Kampens første sjanse kom på Odd-corner etter ti minutter. Vegard Bergan stusset ballen like til side for krysset.

Sarpsborg fikk sin første mulighet seks minutter seinere. Men Nicolai Oliver Feldballe Petersen headet utenfor, fra god posisjon.

Samme mann sørget for et farlig skudd ti minutter før pause. Dette var i en god Sarpsborg-periode, der laget vant midtbanespillet og rullet opp flere gode angrep.

Derfor kom det ikke helt fra det blå da Bojan Zajic sendte bortelaget i ledelsen etter 37 minutter. Han fikk ballen inne i 16-meteren, og pirket ballen inn nede ved stolpen.

Høye skuldre Hjemmefansen var naturligvis skuffet ved pause.

- Vi har mye å gå på. Jeg tror det har vært litt høye skuldre der ute, sa Odds assistenttrener Jan Frode Nornes på vei inn i garderoben.

Odd-spillerne hadde tydeligvis fått en tordentale i pausen. 2. omgang startet friskt. Det var tydelig at her skulle ikke Sarpsborg få en gratis vei til Ullevaal.

Etter tre minutter fikk Odd straffespark. Joachim Thomassen rev ned Frode Johnsen. Herolind Shala feilet ikke, og sørget for 1-1.

Thomassen fikk sitt andre gule kort, dermed måtte Sarpsborg spille resten av kampen med ti mann.

Reddet på streken Faktisk kunne Sarpsborg tatt ledelsen rett etter Odds utlikning, men Thomas Grøgaard reddet på streken.

Nå skjedde det mye. Odd gikk opp i 2-1 ved Ole Jørgen Halvorsen 13 minutter ut i omgangen. Han fikk en strålende ball av Jone Samuelsen, og headet ballen i mål.  

Frode Johnsen økte til 3-1 etter 66 minutter. Han vendte opp rundt 16-meterstreken, og skjøt ballen i en bue over Sarpsborg-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn. Ballen gikk via foten til en Sarpsborg-spiller.

Herolind Shala økte til 4-1. Da var kampen var avgjort. Bølgen gikk på Skagerak Arena.

Gudmundur Thorarinsson reduserte til 2-4 drøye ti minutter før slutt. Ole Jørgen Halvorsen satte spikeren i kista med 5-2 helt på tampen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var naturlig nok en fornøyd mann:

- Nå er jeg rørt. Det er fantastisk for oss som klubb. Det blir gøy å møte Molde, det har vært de to beste lagene i år. Det blir utvikling mot kapital, David mot Goliat. Men vi kan slå dem i én kamp, sa han til NRK.