Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må nok låse døra i natt

Tarjei Bø dro Fourcade til enda en seier.

STANG UT: Tarjei Bø lykkes heller ikke på 20-kilometeren. Med tre bom ble det ikke bedre enn en 22. plass.
STANG UT: Tarjei Bø lykkes heller ikke på 20-kilometeren. Med tre bom ble det ikke bedre enn en 22. plass. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det ble stang ut igjen for Tarjei Bø. Tre bom på en 20-kilometer holder ikke i moderne skiskyting.

- Jeg bommet på det første skuddet, men kjempet meg inn i løpet igjen. Jeg trodde ei stund at jeg var med og kjempet om noe, men nå i ettertid ser jeg jo at medaljene røk allerede på den første skytinga. Så at det ble to til på den siste stående var ikke avgjørende, sier Tarjei Bø.

Han har akkurat sett Martin Fourcade gå et nytt kjempeløp og ta en ny gullmedalje, den fjerde av fire mulige.

Dro Fourcade Fourcade skjøt på seg en bom, men kjempet likevel en innbitt gullkamp mot østerrikerne Dominik Landertinger og Simon Eder, som begge var feilfrie. Selvsagt vant franskmannen den duellen.

- De sekundene østerrikerne tapte til Fourcade på slutten var kanskje min «skyld». Jeg dro en del på fjerderunden. Jeg får vel låse døra i natt, sier Tarjei Bø - og smiler tross alt.

Han konstaterer at Oslo-VM ikke har vært hans mesterskap. Så langt i alle fall. Men han depper ikke heller så voldsomt over 22. plassen i dag.

- Forucade skal passe seg - Det er to muligheter igjen. Gode muligheter til og med. Både stafetten og jaktstarten bør være gode løp, sier Tarjei Bø, som selvsagt føler med lillebror Johannes etter nok en fjerdeplass.

- Det var så nær som det går an å komme. Det er så lite som skiller. Men samtidig er det den betse 20-kilometeren han har gått. Johannes blir sett på som en sprinter, men den siste måneden har han vist at han er en komplett skiskytter.

- Jeg tror Fourcade skal passe seg litt i åra som kommer, sier storebror Tarjei Bø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media