Sjakkmester Magnus Carlsen forbereder VM i New York

- Jeg må prøve å finne roen

Har vinnerplanen klar.

SJAKKTALENTER: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen rakk en kamp mot Catrina Wong fra Intermediate School 318 i Brooklyn i New York. Statsminister Erna Solberg fulgte med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SJAKKTALENTER: Sjakkverdensmester Magnus Carlsen rakk en kamp mot Catrina Wong fra Intermediate School 318 i Brooklyn i New York. Statsminister Erna Solberg fulgte med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den norske sjakkverdensmesteren besøkte i dag en offentlig skole i New York sammen med statsminister Erna Solberg (H). I november skal han spille VM i samme by mot russiske Sergej Karjakin, og nå er forberedelsene i full gang.

- Jeg skal se på noen ting her med tanke på VM, sier Carlsen til Dagbladet.

Blant annet skal han vurdere hvilket hotell han skal bo på i verdensmeteropolen for å få kunne yte best mulig under VM. Det at mesterskapet arrangeres i en så stor og pulserende by som New York, betyr også at distraksjoner kan bli en utfordring.

- Det blir litt annerledes opplevelse å spille på et så stort sted. Men jeg må prøve å finne min egen boble.

Fysisk og mentalt

Fram mot VM er planen klar.

- Hva er viktigst i forberedelsene dine nå?

- Det er å få ro og tid. Det er det som gjelder. Det er mest teoretiske forberedelser det går i, sier Carlsen og legger til.

- Jeg må forberede meg mentalt og i tillegg være i så god fysisk form som mulig, sier Carlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer