UTFORDRINGER: Anders Bardal og samboeren Ingrid Opheim er blitt foreldre til to siden forrige vinter. Det byr på utfordringer for topphopperen Bardal, som i går ble nummer tre på Lillehammer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
UTFORDRINGER: Anders Bardal og samboeren Ingrid Opheim er blitt foreldre til to siden forrige vinter. Det byr på utfordringer for topphopperen Bardal, som i går ble nummer tre på Lillehammer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADETVis mer

- Jeg må se om det fungerer hjemme

Derfor kan dette bli Bardals siste sesong.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Anders Bardal (30) åpnet verdenscupen i hopp med å gi klar beskjed til konkurrentene:

- Jeg er minst like god som i fjor!

Tredjeplass ble det på tittelforsvareren i den lille bakken på Lillehammer i går. Opp til vinneren, Severin Freund fra Tyskland, skilte det 1,5 poeng.

- Det var godt å få en sånn start, sa Bardal, som konkurrerer i den store Lillehammer-bakken i dag.

Med trønderens prestasjoner det siste året, skulle det være naturlig å tro at han sikter mot OL i Sotsji i 2014. Men til Dagbladet avslører han at han ikke tenker så langt. Og uttalelsene får det trolig til å gå kaldt nedover ryggen på det hoppinteresserte Norge.

Bardal sier:

- Jeg skal gjøre meg ferdig med denne sesongen. Så tar jeg en ny vurdering. Sotsji er en drøm. Men jeg må se hvordan det fungerer hjemme først.

Pappa igjen I april ble han og samboeren Ingrid Opheim (29) foreldre for andre gang. En gutt på sju måneder, og ei jente på tre år, byr på utfordringer i Trondheim.

- Det går greit så lenge Ingrid er i permisjon. Men utpå vårparten skal hun i jobb igjen. Vi må ta en vurdering etter det, sier Bardal.

Han har økonomisk utdannelse. Håpet er å gå rett i arbeid hos en av sine sponsorer når karrieren er over. Bankjobb seiler opp som et glohett alternativ.

- Sotsji er drømmen, gjentar han.

- Men jeg har kommet så langt, og blitt såpass gammel, at jeg må ta en sesong av gangen.

Konfrontert med Bardals uttalelser, sier trener Alexander Stöckl:

- Når Anders konkurrerer på dette nivået, vil du at han skal fortsette til evig tid. Vi har ikke snakket om framtida. Men han tenker riktig: Én sesong av gangen.

Må flytte 30 år er likevel ingen alder for en hopper. I går ble japaneren Noriaki Kasai nummer 19 på Lillehammer. Han har bikket over 40 år, og er en legende i Japan.

Bardals samboer har gitt beskjed om at så lenge som Kasai er det uaktuelt å holde på.

- Da spørs det om jeg ikke må finne meg et annet sted å bo, sier hopperen humoristisk.

I går var han mest fornøyd med andrehoppet sitt. Og den norske laginnsatsen var god - med tre blant de ti beste.

- Jeg er fornøyd. Vi har flere utøvere i toppen, slår trener Stöckl fast.

NYTT RENN: Anders Bardal og co. måler krefter i den store bakken på Lillehammer i dag.
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
NYTT RENN: Anders Bardal og co. måler krefter i den store bakken på Lillehammer i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX Vis mer