Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må sone livstid, mens alle de andre kan stille med blanke ark

Armstrong føler seg urettferdig behandlet.

URETTFERDIG? Lance Armstrong stusser på at han er utestengt på livstid mens andre som dopet seg i samme periode slipper unna. Foto: AP,  Courtesy Sony Pictures Classics, Maryse Alberti / NTB Scanpix
URETTFERDIG? Lance Armstrong stusser på at han er utestengt på livstid mens andre som dopet seg i samme periode slipper unna. Foto: AP, Courtesy Sony Pictures Classics, Maryse Alberti / NTB Scanpix Vis mer

Dopingutestengte Lance Armstrong kjemper en tapper kamp om ny anerkjennelse. Nå går han ut og mener at dopingutestengelsen mot ham ikke er rettferdig.

Armstrong, som er utestengt for all idrett på livstid, mener at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har behandlet ham urettferdig og straffet ham for hardt.

Den 42 år gamle syklisten ble historisk med å ta sju strake Tour de France-seirer, men han ble fratatt alle etter at han innrømmet omfattende doping under sin sykkelkarriere.

Han mener at han dopet seg på lik linje med sine konkurrenter, men at det bare er han som er blitt en skyteskive for USADAs skyts.

- De som var med på vår arena vil være enig om at vi alle stilte på lik linje. Rettferdigheten vi har sett de siste 12 månedene har ikke vært lik for alle, sa texaneren i et intervju med cyclingnews.com som ble offentliggjort torsdag.

- Jeg vil ikke sutre eller klage, jeg bare observerer. Det er jeg som er den som må sone en livstids utestengelse, mens alle de andre som gjorde det samme kan stille med blanke ark. Jeg vet ikke, men det føles ikke riktig, la Armstrong til.

Flere av hans lagkamerater vitnet mot ham i USADA-etterforskningen av Armstrong. Flere av dem ble bare utestengt i et halvt år etter å ha innrømmet doping.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media