- Jeg må ta noe på min kappe

John Arne Riise om pengebråket. Les også hvordan Liverpool-spilleren lader opp til morgendagens storkamp mot Barcelona.

Fotballen er John Arne Riises fristed midt i stormen. Hva passer bedre enn å senke Barcelona akkurat nå?

- Ingenting, ifølge Riise.

Det har blåst friskt rundt ham i flere uker nå. Først Craig Bellamy-saken. Så mangemillion-affæren med eksagent Einar Baardsen.

Riise tar imot Norges telegrambyrå på et hotellrom i Liverpool. Det er 28 timer til avspark på Anfield tirsdag, og stemningen begynner å ta seg opp ute i gatene.

Riise er ikke langt unna kvartfinalen i mesterligaen. I hodet hans surrer mange tanker.

- Dette har uten tvil vært min tøffeste utenomsportslige periode. Det sårer at familien min angripes. Og det er ikke morsomt eller lett å tape så mange penger heller. Jeg stolte på ham (Baardsen), og ble lurt. Og når man er presset sier man kanskje ting man ikke mener, sier Riise med adresse til Baardsen.

- Jeg involverte meg nok ikke nok selv, og må ta noe på min kappe, sier han og gestikulerer ivrig.- I framtiden vil jeg engasjere meg mer og ikke stole blindt på andre, sier til NTB.

100 prosent

SLAPPER AV: Fotballen er John Arne Riises fristed i stormen. Det har blåst friskt rundt ham i flere uker nå. Først Craig Bellamy-saken. Så mangemillion-affæren med eksagent Einar Baardsen. Her Riise på et hotellrom i Liverpool mandag ettermiddag, 28 timer før avspark mot Barcelona på Anfield tirsdag. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
SLAPPER AV: Fotballen er John Arne Riises fristed i stormen. Det har blåst friskt rundt ham i flere uker nå. Først Craig Bellamy-saken. Så mangemillion-affæren med eksagent Einar Baardsen. Her Riise på et hotellrom i Liverpool mandag ettermiddag, 28 timer før avspark mot Barcelona på Anfield tirsdag. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Men ute på fotballbanen ser han ut til å ha full kontroll selv om stormen raser på flere fronter rundt det røde hodet hans.

- Det er kanskje en evne jeg er født med. Når jeg er ute på banen - enten i trening eller kamp - er det 100 prosent fotball i hodet mitt. Da kommer det ikke en annen tanke inn. Jeg tror jeg har lært meg å takle dette fordi jeg flyttet hjemmefra tidlig og har opplevd mediekjøret fra jeg var 16 år, sier han.

- Det er også en fordel at jeg bor i England og ikke leser norske aviser. Likevel må jeg innrømme at det har vært tøft i det siste. Det involverer også foreldre, søsken, forlovede og venner. Det er en påkjenning for alle. Jeg ønsker bare en objektiv vurdering av det hele, så får vi se, sier han til NTB.

- Barcelona-kampen blir fantastisk. Det ligger an til en ekstrem stemning på tribunene. Jeg vil rangere dette oppgjøret som nummer tre på min liste over største kamper, sier Riise.Bare mesterligafinalen i 2005 og den ene semifinalen mot Chelsea samme år kommer foran.

Må stoppe Ronaldinho

Etter 2-1 på Nou Camp holder 0-1-tap eller uavgjort for Liverpool hjemme. Ronaldinho må kanskje vise opp sine beste triks for å sende spanierne videre.

- Han var ganske blek på hjemmebane. Det betyr at vi gjorde jobben vår. Men Ronaldinho er kåret til verdens beste spiller flere ganger. Han er komplett, kan alt. Og jeg føler at han nesten kan se hva motstanderne vil gjøre før de gjør det, sier Riise til NTB.

- Hva må man ikke gjøre mot Ronaldinho?

- Jeg må ta noe på min kappe

- Ikke ruse inn og selge seg. Han er såpass rask i hodet, kanskje raskere enn deg.

Riises seiersmål i Barcelona var av den enkle sorten.

Kanskje det er tid for hans varemerke - en suser av et langskudd.

Det vil glede Liverpool-tilhengerne som enda en gang må se at ligagullet ikke blir deres.

Tirsdag lader Riise opp som vanlig.

- Det blir en dobbel dose med klubbsangen «You\'ll never walk alone». Først et par ganger i garderoben og så mens vi tripper etter å komme oss ut på banen. Ååå, det blir en stor kamp. Jeg gleder meg, sier nordmannen og småhopper i sofaen.

PS: Einar Baardsen hevder i kveld overfor TV 2 at hans etterfølger Jan Kvalheim er i ferd med å få problemer på grunn av John Arne Riise.

- Jeg sitter med informasjon om at Kvalheims selskap har fått større oppgaver enn de regnet med, sier Baardsen.

- Latterlig, svarer Kvalheim, som mener dette bare er et forsøk på å fjerne fokus.

(NTB)