-  Jeg må ta større sjanser

Petter Solberg (29) vet at han er i poengnød, og varsler derfor større risikokjøring ut sesongen.

TRIER (Dagbladet): -  Nå holder det ikke med pene plasseringer lenger. Vi må ha seirer. Så enkelt er det. Derfor blir vi også nødt til å ta større sjanser, sier Petter Solberg til Dagbladet.

VM-toeren er 22 poeng bak Citroën-føreren Sébastien Loeb foran helgas VM-runde i om-rådet rundt den tyske byen Trier.

Etter nesten 16 (!) timer i bilen med gjennomkjøring i går var den norske Subaru-føreren optimistisk da han snakket med Dagbladet i går kveld.

Sol og regn

-  Alt ser bra ut, men det blir et veldig vanskelig løp. For vår del vil også været ha mye å si. Blir det veldig varmt vil det bli vanskelig for oss. Med mildt vær vil vi ha en fordel. Heldigvis er det meldt skiftende vær, sier Petter Solberg.

Værmeldingen stemte iallfall bra i går:

Sol og nesten 30 varmegrader på dagtid ble til et øsende regnvær om ettermiddagen og kvelden. Da lynet og tordnet det også over VM-byen.

Petter er ikke typen til å kaste inn håndkleet. I egne øyne har han fortsatt en «stor sjanse til å bli verdensmester i år».

-  Om Loeb driter seg ut i ett løp, så er det jevnt igjen. Det gjelder å holde oppe trøkket, sier Solberg.

Asfaltdebut

Mye taler derimot imot at Petter skal starte innhentingen her i Tyskland. Mens Petter brøt her i 2002, og endte på 8. plass i fjor, så vant Loeb begge åra.

Mens Loeb kanskje er asfalteksperten framfor noen i VM-sirkuset, så har bare én av Petters sju VM-seirer kommet på dette underlaget.

For Petter blir dette også det første rene asfaltløpet med den nye Subaruen. Subaru-sjef David Lapworth er derfor ekstra spent på tidene i helga.

-  Arbeidet med aerodynamikken og demperne på bilen skal gi oss større gevinst på asfalt enn på grus. Bilen har tatt et stort skritt i riktig retning på grus i år. Vi håper på enda større skritt på asfalt, sier Lapworth.

SLITEN, MEN KAMPLAR: I 16 timer satt Petter Solberg i bilen i går. Alt må klaffe til helgas rallyrunde i Trier, Tyskland. - Om Loeb driter seg ut i ett løp, så er det jevnt igjen, sier han.