SUVEREN: Justyna Kowalczyk (t.v.) fra Polen ble for sterk for Marit Bjørgen, og vant Tour de Ski etter knockout på siste etappe.EPA/Grzegorz Momot
SUVEREN: Justyna Kowalczyk (t.v.) fra Polen ble for sterk for Marit Bjørgen, og vant Tour de Ski etter knockout på siste etappe.EPA/Grzegorz MomotVis mer

- Jeg må tåle å bli slått

Bjørgen fikk monsterbank av Kowalczyk.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk vant Tour de Ski sammenlagt for tredje gang etter at hun knuste Marit Bjørgen på den avgjørende etappen i Val di Fiemme.

Bjørgen hadde tro på at hun kunne utfordre rivalen i den såkalte monsterbakken, og tok kjapt inn de drøyt elleve sekunder hun startet bak.

Men da Kowalczyk så vidt økte farten etter det første bratte henget, måtte den norske jenta slippe den polske ryggen, og da fikk hun problemer.

Ble for sterk
Avstanden økte raskt, og snart hadde Kowalczyk et halvminutt ned til Bjørgen. I mål var hun 28,2 sekunder foran.

- Da hun økte farten kjente jeg at jeg måtte slippe litt, hun var rett og slett sterkere. Jeg prøvde å mobilisere, men jeg måtte slippe. Hun hadde litt raskere takt, og da fikk hun meterne, sier Bjørgen til NRK.

- Det var jevnt, men hun var hakket sterkere enn meg. Da er jeg kjempefornøyd med andre, det er ikke mer å si enn det. Jeg gikk bra i bakken, så jeg er veldig fornøyd med touren. Jeg er fornøyd med at jeg klarer å holde ti løp på elleve dager, sier hun.

FORNØYD: Marit Bjørgen må fortsatt jobbe for å vinne sin første Tour de Ski sammenlagt.Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati
FORNØYD: Marit Bjørgen må fortsatt jobbe for å vinne sin første Tour de Ski sammenlagt.Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati Vis mer

Dermed klarte Marit Bjørgen heller ikke denne gangen å ta Norges første sammenlagtseier i Tour de Ski, til tross for enorm innsats underveis.

- Jeg har fortsatt et mål om å vinne Tour de Ski, og jeg har ikke gitt opp ennå. Det har stått mellom meg og Kowalczyk hele veien, og det har vært en hard kamp. Nå var hun bedre enn meg, og jeg må tåle å bli slått, sier Bjørgen.

Johaug raskest
Therese Johaug koste seg som vanlig i monsterbakken, og hadde ingen problemer med å holde tredjeplassen.

Hun var til slutt 3.57 bak Kowalczyk i mål, etter å ha gått ut 4.49 bak, og får trolig beste tid på dagens etappe.

- Det var en annen kropp å gå med i dag enn i går, det var mer trøkk i skyvene. Men jeg måtte bite tenna sammen i bakken, det var tøft, sier Johaug.

Marthe Kristoffersen tapte duellen mot finske Krista Lahteenmäki de siste hundre meterne, og ble nummer fem.