- Jeg må tenke hardt og lenge

LSK må kjempe for å beholde Shane Stefanutto.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Shane Stefanutto tegnet seg på scoringslista for første gang i årets tippeliga i går, da frisparket hans gikk rett i mål og ble til Lillestrøms andre av totalt syv mål mot Aalesund.

– Det er sånne dager man bare drømmer om. Og så er det jo ikke så ofte venstrebacken scorer, smiler Stefanutto.

Ønsker seg til England

Australieren har spilt fast i Marius Johnsens skadefravær, men merker at lysten til å prøve seg i en annen liga stadig blir sterkere.

Nå er han i tenkeboksen, og vurderer et nytt tilbud fra Lillestrøm.

– Jeg må tenke hardt og lenge. Jeg ser hvor gode Lillestrøm er, og hva vi er i stand til å oppnå, men samtidig må jeg finne ut hva som er best for min karriere videre, sier han.

Stefanutto ønsker seg helst til England, men innrømmer at det blir vanskelig å forlate Åråsen.

– Jeg er nok ikke god nok for Premier League, men kanskje Championship. Du vet aldri hvem som er og ser på kampene våre. Det er veldig viktig for utviklingen min at jeg får prøve meg på et annet nivå, men det er veldig vanskelig å bestemme seg, sier Stefanutto.

SJELDEN MÅLSCORER: Adin Brown klarte ikke stoppe Shane Stefanutto i går, nå er det Lillestrøm som må jobbe for å holde australieren tilbake. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SJELDEN MÅLSCORER: Adin Brown klarte ikke stoppe Shane Stefanutto i går, nå er det Lillestrøm som må jobbe for å holde australieren tilbake. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Vi er i en god dialog

I LSK er man svært interessert i å beholde backen i klubben, men mener ballen er på australierens banehalvdel.

– Vi vil ha ham, og er i en god dialog. Det står ikke på oss, sier sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft.

Også trener Tom Nordlie håper Stefanutto bestemmer seg for å skrive ny kontrakt med klubben.

– Jeg ønsker å ha med Shane videre. Han har vært bra i hele år, men han spiller stadig færre og færre feilpasninger, sier Nordlie, og mener at en snart skadefri Marius Johnsen ikke trenger å bety mindre spilletid for Stefanutto.

– Det er ingen som har vedtatt at Marius Johnsen skal spille venstreback. Samtidig tror jeg det er bedre å spille 20 kamper for Lillestrøm, enn 30 på et lavere nivå, sier LSK-treneren.

Imens tror Stefanutto at framtida hans er helt opp til ham selv, selv om Lillestrøm uttrykker vegring for å selge ham.

– Hvis et godt tilbud kommer er jeg sikker på at de selger meg. Samtidig, hvis jeg sier at jeg vil bli, da kommer det også til å gå i orden, sier han.