- Jeg må trene hodet mitt

Vukicevic slått ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION / OSLO (Dagbladet): Christina Vukicevic klarte bare en femteplass i sitt kvalikheat på 100 meter hekk, og er med det ikke videre til finalen.

- Jeg trodde jeg var bedre enn som så, men det var jeg tydeligvis ikke. Jeg følte meg bra i oppvarmingen, men når skuddet kom bandt jeg meg litt for mye og jeg begynner å tenke for mye negativt, og slik skal det ikke være, en skal være stinn av selvtillit. Jeg må bare jobbe med saken, sier hun etter femteplassen.

Bare de fire beste i hvert av de to forsøksheatene gikk videre til finalen som går senere i kveld.
Britisk seier Storbritannias Tiffany Porter vant kvalikheatet med tiden 12.75, mens Danielle Carruthers (USA) og Priscilla Lopes-Schliep (Kanada) kom på henholdsvis andre og tredjeplass. Vukicevic løp inn på 13.18 sekunder.

- Jeg er ikke en hekkeløper som skal løpe på 13.18. Uansett, kommer man i en ond sirkel, må man jobbe seg ut av den. Fysisk er jeg klar. Jeg må bare jobbe meg ut av det jeg har kommet inn i mentalt, sier Vukicevic.

Til tross for en skuffende kveld, løp 24-åringen i hvert fall langt bedre enn i Florø forrige helg. Da kom hun i mål på tiden 13.39.

- Jeg hadde en grei start sammenliknet med de andre to løpene mine som har blitt håpløse. Men jeg klarer ikke å fortsette det gode jeg startet på. Det må jeg jobbe med. Jeg tror jeg må jobbe litt mentalt - ikke fysisk. Det er der det sitter og ikke i kroppen, sier hun og peker på tinningen.

- Jeg kommer ikke inn i det jeg har gjort i så mange år og burde kunne sånn, sier Vukicevic og knipser med fingrene.

- Hvorfor blir det sånn?

- Det vet jeg ikke. Jeg tror alle idrettsutøvere kjenner seg igjen i det jeg har vært igjennom. Man kommer inn i noe galt, og da trenger jeg hjelp til å komme ut av det.

Er i form - Fysisk sett er jeg god. Jeg har veldig høye forventninger til meg selv, men dytter meg selv litt ned istedenfor å bruke det til noe positivt.

- Jeg må bare bli bedre, men jeg er bedre enn 13,18. Du har ikke noe i en finale og gjøre med 13,18 uansett. Jeg får sitte å se på finalen etterpå og se hvordan det skal gjøres, sier Vukicevic.

Hun skal nå kontakte sin mentale trener på Olympiatoppen.

- Det kan ta timer, dager, uker, men jeg må trene hodet mitt. Jeg har løpt ned på 12,74, så jeg har det, men jeg må finne det. Comeback-året mitt er nå, så jeg må bare jobbe med saken, sier hun.

22 hundredeler - Det er 22 hundredeler fra 13,18 til 12,96, som er OL-kravet. Men hvor langt unna føler du at du er å kvalifisere deg?

- Sånn cirka så langt som jeg står unna deg nå. Det er ikke så langt. Jeg har løpt bedre enn dette her mange ganger, så 13.18 er en tid jeg gjerne ikke skulle løpt på noen gang siden juniorkarrieren.

- Når du har en pers på 12,74 er 13,18 veldig dårlig, sier Vukicevic til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer