Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må være helt ærlig og si at dette er kjempekult

Martin Johnsrud Sundby slått av barndomskameraten.

GIKK BARNESKIRENN: Martin Johnsrud Sundby og Simen Østensen har konkurrert mot hverandre siden de var ni år gamle. I dag ble Johnsrud Sundby slått av barndomskompisen. Til høyre, bronsevinner Simen Sveen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIKK BARNESKIRENN: Martin Johnsrud Sundby og Simen Østensen har konkurrert mot hverandre siden de var ni år gamle. I dag ble Johnsrud Sundby slått av barndomskompisen. Til høyre, bronsevinner Simen Sveen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby ledet fra start og nesten helt til mål på dagens klassiske femtenkilometer under NM på Lillehammer.

Og til tross for at verdenscuplederen ble slått på den siste kilometeren inn mot mål, syns han uvanlig nok at det bare var gøy.

- Jeg er fornøyd med dagens løp, jeg følte jeg var kjempepigg og var vel ikke i kjelleren så voldsomt mye i dag. Så kom det en luring bak meg der som sneik seg inn foran meg, og jeg må være så ærlig å si at det syns jeg bare var kjempekult, sier en smilende Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Fortjent
For Johnsrud sundby og dagens norgesmester har en historie som strekker seg langt tilbake i tid. Fra en tid der barneskirenn betød akkurat det.

- Vi er gode kompiser og har trent og konkurrert sammen siden vi var ni år gamle, så det gleder meg veldig at han lykkes, forteller Martin.

- Simen fortjener det her.

OL-toget har gått
Og når man vinner NM på den distansen det er mest rift om OL-plassene på, dukker det naturlig nok opp spørsmål om Simen Østensen nå plutselig har meldt seg på i konkurransen om en plass på OL-laget. 

- Naturlig nok er det et bra spørsmål, men vi er mange mann som går fort på distanserenn i klassisk. Nå vant Simen Østensen her, og så har vi Didrik Tønseth og Chris Jespersen som ligger hjemme. Vi har Eldar Rønning som ikke fikk det til i dag men som alle vet hva står for. Det eneste jeg skal si, er at jeg skal gå femten kilometer klassisk, og så får Vidar Løfshus slite med å ta ut de tre andre, sier Johnsrud Sundby.

- Jeg vet hva som bor i Simen. Dessverre har det ikke stemt like godt for ham i konkurranser, men alle vet hva som bor i ham. Han ble nummer tre i den første utgaven av Tour de Ski, og det sier jo sitt. Jeg er sikker på at han kunne gjort en fantastisk femten kilometer i OL.

Østensen selv er ikke like optimistisk med tanke på et OL.

- Jeg håper jeg er aktuell, men det er et trangt nåløye og ikke altfor mange plasser å kjempe om. Jeg hadde en drøm om å være med å kjempe om en OL-plass, men jeg føler vel at det toget gikk litt, sier han.

Hele Norges coronakart