- Jeg må være helt ubrukelig, dersom jeg skulle tape for ham

Tungvekteren Tyson Fury fyrer opp stemningen før møtet med David Haye.

SELVERKLÆRT FAVORITT: Tyson Fury sier rett ut at han vil se på seg selv som ubrukelig dersom han ikke slår David Haye når de to møtes i ringen 28. september. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB Scanpix
SELVERKLÆRT FAVORITT: Tyson Fury sier rett ut at han vil se på seg selv som ubrukelig dersom han ikke slår David Haye når de to møtes i ringen 28. september. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB ScanpixVis mer

Tungvekteren Tyson Fury sier rett ut at han vil se på seg selv som ubrukelig dersom han ikke slår David Haye når de to møtes i ringen 28. september.

Ubeseirede Fury sier til BBC at han ser på David Haye som et springbrett. Selv om de fleste holder Haye som favoritt, sier Fury at han ikke har mye til overs for mannen som har vært verdensmester i to forskjellige vektklasser (cruiservekt og tungvekt).

- Jeg er yngre, bedre trent, større og sterkere. Jeg kan ikke skjønne hva Haye skal komme med som jeg ikke kan takle, sier 25 år gamle Fury. Han legger til at det bare er en seier over Haye som skiller ham fra en kamp mot Vladimir Klitsjko.

- Dersom jeg ikke klarer å slå en tulling som David Haye er jeg ikke på noen måte så god som jeg tror jeg er. Jeg vil vel heller si at jeg må være helt ubrukelig, dersom jeg skulle tape for ham.

FAVORITT: De fleste holder David Haye som favoritt. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB Scanpix
FAVORITT: De fleste holder David Haye som favoritt. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror også at Haye kommer til å undervurdere meg når vi møtes. Han vet at jeg har gått på et par smeller og tror nok at han kan senke meg med en høyre, men så lett blir det ikke for ham, sier Fury.

Vil bli best i verden Han legger ikke skjul på at det er VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Organization (WBO) samt International Boxing Federation (IBF) har sikler på. De titlene holdes av Vladimir Klitsjko, og håpet er at en seier over David Haye skal gi Tyson Fury sjansen.

- Jeg er best i Storbritannia. Målet er å bli best i verden. Det eneste som er litt trist er at jeg tror Klitsjko kommer til å legge opp etter kampen mot Alexander Povetkin 5. oktober. Dermed mister jeg sjansen til å møte ham, men på den annen side legger det bokseverdenen vidåpen for meg, sier en selvsikker Tyson Fury.

(NTB)