- Jeg må være litt egoistisk

ISTANBUL/OSLO (Dagbladet): Kjetil Rekdal møtte Dagbladet :på nettets lesere i formiddag. Han svarte blant annet på om han vil til England, om han er ei klyse og om han skal skifte hårfrisyre. Les Rekdals kommentarer dagen før landskampen mot Tyrkia.

Rekdal kjemper for å bli Norges midtbanedirigent i fotball-EM. Han har hatt langt skadefravær, men satser alt for å komme tilbake. Formutviklingen hans er positiv. I slutten av januar fortalte Rekdal at han er tilbake i storform, og sa blant annet dette til Dagbladet:

- Jeg har holdt konkurrentene ute av laget i åtte år. Det er ingen grunn til at det ikke skal fortsette.

Det ble raskt tolket som litt vennskapelig kriging mellom midtbanekonkurrentene.

- Litt psykologisk krigføring er lov, men Kjetil er nok tredjevalget per i dag, svarte Ståle Solbakken, på vegne av seg sjøl og Bent Skammelsrud. I dag svarte Kjetil Rekdal på lesernes spørsmål. Fotball I Tyskland er pressen veldig hard med klubbene og spillerne. Når det går dårlig så må man leve med kritikken. Er alltid en av spillerne i min karriere som har svingt fra gode til dårlige kritikker, men likevel har jeg klart meg bra.

Hilsen Kjetil Jostein Flo Det er vanskelig å svare på. Er han god nok, så selvfølgelig. Det blir nok Sembs oppgave å bestemme.

Hilsen Kjetil Landslagskeeper. Jeg kan ikke svare på det. Vi har mange gode keepere. Semb tar helt sikkert ut den beste.

Hilsen Kjetil Molde Jeg vet at Molde-spillerne ikke er rabiate når de møter Rosenborg. RBK er det beste laget i Norge, og alle lag ønsker å slå dem, men Molde mest av alle. Det har med motivasjon å gjøre. Derfor har Molde også slått Rosenborg en del ganger. For eksempel cupen i 1994.

Hilsen Kjetil tilbud om fast plass... Drammensområdet er veldig fint, men jeg tror nok jeg er for glad i Romsdal til å bo noen annen plass enn der.

Hilsen Kjetil Hei Kongen! Jeg hadde for noen år siden lyst til å spille i England. Nå tror jeg det blir vanskelig, men jeg liker å se på engelsk fotball - i hvert fall Leeds.

Hilsen Kjetil Å ta ut sikring Vi i Hertha spiller uten sikring. Vi spiller med to eller tre markeringsstoppere, med meg som en skjerm foran dem. Det er den moderne måte liberoen blir brukt på nå til dags.

Hilsen Kjetil rekdal Takk, Ove.

Hilsen Kjetil Junior- spillere Tren hardt, mye med ball i spilsituasjoner. Teknikk, pasninger, skudd, hodespill. Alt som kan gjøres med ball.

Hilsen Kjetil Hallo!! Jeg har aldri krevd en plass på et lag. Den får du når du fortjener den, men vi spillere må også være litt egoistiske i denne bransjen. Men aldri så egoistisk at det går utover laget, og medspillerne. Takk for lykkeønskning.

Hilsen Kjetil Tusen takk for Straffen Vi hadde veldig mye skader i begynnelsen av sesongen, pluss hardt kampprogram. Det førte til at stabiliteten ikke var bra nok. Nå er vi på rett vei igjen, og klatrer sakte men sikkert oppover på tabellen.

Hilsen Kjetil Du er sjefen, Kjetil! Som kaptein på laget er det normalt å ta tak i ting som ikke fungerer. Hyggelig at du går på kampene våre.

Hilsen Kjetil Vil du tilbake Takk for komplimentet. Som du vet liker jeg alltid å slå Rosenborg.

Hilsen Kjetil HAT????? Jeg hater ingen, men man trenger ikke å like alle for det.

Hilsen Kjetil Vålerenga Ja. Veldig interessant klubb.

Hilsen Kjetil Spørsmål Ja. Vi får se når jeg tar sjansen.

Hilsen Kjetil Spørsmål Jeg håper selvfølgelig på å få spille, men har ikke vært med så mye i det siste. Så sannsynligvis blir det vel Ståle som starter.

Hilsen Kjetil Ditt forhold til Molde FK Per i dag er situasjonen ikke forandret. Takk for hilsenen, men jeg har ikke to gutter. Jeg har en gutt og en jente.

Hilsen Kjetil Surpomp??? Jeg er en type som alltid har sagt min mening. Det er klart at det ikke er like populært i Norge. Når det gjelder Ivar Hoff så synes jeg han var usaklig og for kritisk når det gjaldt landslaget/norsk fotballspillere, ikke bare min egen person. Jeg har ingen problemer med å akseptere å bli satt på benken, når andre spillere er bedre. Vi lar Semb avgjøre hvem som blir med og ikke med. Når det gjelder det å være en surpomp vet jeg at du tar feil. De som kjenner meg vet at jeg er veldig selvkritisk. Det skulle holde.

Hilsen Kjetil Berlin Situasjonen min er uviss. Vet ikke helt Herthas planer for framtida. Per i dag er jeg fast på laget, spiller bra og har ingen problemer med å finne meg en ny klubb, hvis så skulle være tilfelle.

Hilsen Kjetil Klippekort... Jeg har 80 landskamper per i dag. Håper på flere selvfølgelig. Men vet at konkurransen er veldig hard, med mange gode spilllere.

Hilsen Kjetil Sverige Takk for komplimentet. Håper du er like trivelig og sprer like mye humør som jeg gjør.

Hilsen Kjetil Du sutrer for mye! Godt spørsmål. Det blir Nils Johan Sembs oppgave å velge dem han mener er de beste.

Hilsen Kjetil Datostempling... Hvis det i så fall skulle være tilfelle, hvorfor spiller jeg fotball på toppnivå i dag med Hertha Berlin i Tyskland, og er fortsatt EM-aktuell.

Hilsen Kjetil Strateger i fremtiden...... Eirik Bakke. Han er ung, god og spiller på et godt lag allerede. Jeg er Leeds-fan.

Hilsen Kjetil Hollingen i gym Jeg sluttet ikke, jeg tok et hvileår og fullførte gymnaset på fire år. Jeg snakker tysk nesten like bra som norsk - nå. Gjør du?

Hilsen Kjetil KLYSA!!!! Det virker bare sånn. I fotball må du ha selvtillit, og til det hører mye psykologi til. Du må ha tro på det du holder på med.

Hilsen Kjetil Hei Ketil! Jeg skal gjøre alt de neste månedene for å vise at jeg fortjener en plass i EM-troppen.

Hilsen Kjetil hjem igjen Ja, kanskje. Da ville Vålerenga være en interessant klubb. Det hadde vært en utfordring å få Vålerenga opp i toppen igjen.

Hilsen Kjetil Ståle Solbakkens "hår" Ståle er en god spiller, både med og uten hår.

Hilsen Kjetil Vet ikke. Hva framtida bringer er for tidlig å svare på.

Hilsen Kjetil

REKDAL PÅ NETT: I dag svarte Kjetil Rekdal på lesernes spørsmål.