- Jeg må være tøff

- Jeg er tøff mot spillerne - og slik må det være. Jeg registrerer at noen mener kravene mine bør tilpasses norske forhold. Det er nettopp det jeg har gjort. Norge skal slåss om medalje i OL og VM 2002. Da nytter det ikke å sluntre unna, sier ishockeylandslagets sjef Leif Boork til Dagbladet.

20 spillere har enten takket nei eller blitt vraket siden Leif Boork overtok som landslagssjef. Vålerengas Atle Olsen har opplevd både å bli satt på sidelinja og sjøl sagt nei. I Dagbladet søndag sa Olsen at han følte seg trakassert av Boork og at han derfor var ferdig med landslaget.

Boork ønsker ikke å kommentere Atle Olsens påstander.

- Alt jeg vil si om den saken, er at jeg har god samvittighet for den linja jeg har kjørt overfor norsk ishockey, sier Boork.

Stiller krav

- Da jeg ble ansatt som landslagssjef, stilte jeg en del krav til spillerne. Alle forsto hva jeg mente og derfor bør ingen hoppe av underveis og ta meg fordi kravene er umulige. Spillerne har hele tida visst hva jeg mener.

I Dagbladet i går ga Stjernen-målvakten Bjørge Josefsen ros til landslagssjefen for den linja han kjører overfor ishockeyen i Norge.

- Bjørge er en av flere unge som har tjent på isbjørnprosjektet vårt. Han har hatt en flott utvikling siden jeg overtok. Jeg synes samtlige av dagens landslagsspillere har blitt vesentlig bedre i min tid.

Samme linje

- Er det riktig å stille samme krav til norske amatører som til profesjonelle spillere?

- Vi har spent buen høyt og satser på medalje om to og et halvt år. Vi vil fortsette å jobbe etter samme linje. De yngre og treningsvillige spillerne vil utvikle seg i takt med erfaringen.

- Hva mener du om kritikken som er kommet mot din person i det siste?

- Den skal jeg greie å takle. Samtidig vil jeg si at jeg før sesongstart forsøkte å samle troppene. Tidspunktet var det riktige for å starte med blanke ark, og jeg snakket med flere av dem som tidligere hadde sagt nei til landslaget. Men vil ikke folk være med, er det lite jeg kan gjøre, sier Leif Boork.