Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må være veldig tålmodig

I dag starter den 58. US Open i North Plains i Oregon. Suzann Pettersen (22) er med for første gang. Med skyhøye ambisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største golfturnering for kvinner spilles på Pumpkin Ridge Golf Club, og det er en vanskelig bane - som alltid i US Open. Par er på 71, og i fjor var det bare tre jenter som gikk under par etter fire dager.

- Jeg syns banen er veldig fin, men vet at jeg må være veldig tålmodig alle fire dagene, sier Suzann til Dagbladet.

Par min beste venn

Oslo-jenta vet også at hun kan gå helt til topps hvis hun gjennomfører fire runder med sitt aller beste spill. Topp 10 håper hun å klare, å misse cuten tenker 22-åringen overhodet ikke på.

- Gjennom de fire rundene må par være min beste venn, sier Suzann.

Arrangørene av US Open er flinke til å finne fram til vanskelige baner. Små og raske greener er det ofte, så også på Pumpkin Ridge. Suzann akter ikke å være feig, men rett og slett bruke huet. Det betyr at det er viktigere å sikre par, enn å gå for en lang birdie-put. Med fare for at ballen forsvinner langt forbi hullet, og at hun i stedet taper et slag.

- Jeg føler at jeg har veldig god kontroll på det jeg skal gjøre, sier Suzann. - Jeg skal være 110 prosent konsentrert om oppgavene mine.

Suzann gikk banen første gang på tirsdag formiddag lokal tid. Hun syns den er krevende, og vet at hun må utvise tålmodighet og disiplin.

- Jeg får ikke mye hvile underveis, og det vil ta på både fysisk og psykisk der ute, sier Suzann.

Topp 10

Golfesset setter pris på temperaturen i North Plains. Den ligger på rundt 25 grader. Hun føler overhodet ikke press før dagens start. Caddie Matthew Adams tror Suzann kommer til å elske banen, og det kan bety mye moro.

- Hvis spillet mitt stemmer, vil jeg ikke bli skuffet uansett plassering, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. - Men topp 10 gir viktige Solheim Cup-poeng - og dit vil jeg igjen.

PS! Det ligger ca. 22 millioner kroner i premiepotten, og vinneren stikker av gårde med fire av dem. Suzann går i dag ut klokka 08.10 (lokal tid), 17.10 n.t. I morgen klokka 13.40, 22.40 n.t. Skulle ikke Suzann lykkes helt vil hun få mange nye sjanser. 43-årige Juli Inkster fra USA gikk til topps i fjor.

AMBISJONER: Suzann Pettersen går for en topplassering i US Open.