- Jeg må vel innrømme at han er god på det spillet. Og så stopper jeg der

Mike Jensen forteller om lagkamerat Bille Nielsens forhold til damer.

 EN AV DE STØRSTE:  Mike Jensen (t.h) presenterer Nicki Bille Nielsen som en av de største stjernene i Norge overfor det danske folk. Foto: Arve Johnsen / Digitalsport
EN AV DE STØRSTE: Mike Jensen (t.h) presenterer Nicki Bille Nielsen som en av de største stjernene i Norge overfor det danske folk. Foto: Arve Johnsen / DigitalsportVis mer

(Dagbladet): Først ble de kjent med hverandre da de begge var elever på skole sammen i danske Ishøj. Seinere flyttet de begge til Trondheim for å spille for Rosenborg, og i kveld er de begge i den danske landslagstroppen mot Polen.

I forkant av kampen har den danske avisen B.T fått Rosenborg-spillerne til å utlevere fakta om hverandre og vennskapet.

Mike Jensen presenterer Bille Nielsen, overfor de danske leserne, som en av de største stjernene i Norge.

- Han er en kjempestjerne i Norge. En av de største. Det er ingen som ikke liker Nicki. Han er søt mot alle, humøret hans smitter og han er slettes ikke arrogant, selv om han er en stor stjerne. Han er en typer som alle elsker, noe jeg kunne ønske kom bedre fram i mediene, forteller Mike Jensen.

Nicki Bille Nielsen kan i kveld få sin debut for det danske landslaget, mens Mike Jensen har spilt én landskamp før, i 2010.

Farlig på byen Jensen forteller at matte, geografi og språk var Nicki Bille Nielsens sterke fag på skolen.

- Det er ofte at Tobias Mikkelsen og jeg spør ham om hvordan man sier et ord på norsk. Han er dritgod i norsk og mye bedre enn oss andre. Han prøver å snakke norsk, mens vi andre bare blander inn dansk, sier Rosenborg-spilleren.

Mike Jensen forteller mye om Bille Nielsen høye energinivå, og også om hvordan han allerede etter to dager i Rosenborg var den som danset og styrte musikken i garderoben.

Og på byen er ikke energinivået noe lavere, understreker Jensen.

- Jeg har ofte vært på byen med ham, og han har like mye energi på byen som han har på banen. Det med damene og Nicki... Uuh, det er farlig. Jeg må vel innrømme at han er god på det spillet. Og så stopper jeg der, smiler dansken.

Høyner egne sjanser - Mike gir seg aldri noensinne. Heller ikke når han vet at han ikke har rett, og det kan være så irriterende. Mike og Tobikas (Mikkelsen, den tredje dansken i Rosenborg, red.) og jeg har mange diskusjoner, hvor Tobias og jeg vet at Mike ikke har rett, og Mike vet også selv at han ikke har rett, forteller Nicki Bille Nielsen.

- Men han skal alltid prøve å redde seg ved å si at han har rett. Men hvis jeg googler det, og det viser seg at jeg har rett, så kaller han oss «Google-generasjonen» og mener at det ikke er troverdig nok. Han er veldig sta, og vil aldri gi noen rett.

I intervjuet med den danske avisen avslører Bille Nielsen at det er dama til Mike Jensen takler det norske språket bedre enn lagkompisen, og at nettopp det at Mike Jensen er opptatt høyner hans egne sjanser.

- Angående damer så kan jeg jo bare si at det er et lukket kapittel. Han har jo en flott og søt kjæreste, og en nydelig datter, så alt det er lutt nå. Så alle damer som kommer til han, de sender han videre til meg, spøker 25-åringen.