- Jeg mangler en medalje for lag

Simon Ammann er ikke ferdig med å vinne.

SULTEN: Simon Ammann vant mye forrige sesong, men det er ikke noe man blir lei av.Foto: SCANPIX/EPA/URS FLUEELER
SULTEN: Simon Ammann vant mye forrige sesong, men det er ikke noe man blir lei av.Foto: SCANPIX/EPA/URS FLUEELER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forrige sesong var sveitseren Simon Ammann best i bakken. Nå er han klar for å mer heder og ære.

Ved siden av mange østerrikere vil kanskje vil også en og annen nordmann, finne eller polakk være med og ta opp kampen om hopptronen. Årets store høydepunkt blir naturligvis VM i Holmenkollen, men en hoppukeseier rager også høyt.

I fjor vant Ammann nesten alt som var å vinne. Verdenscupen sammenlagt, to OL-gull og VM-gull i skiflyging.

- Jeg kan ikke legge skjul på at en hoppukeseier vil bety veldig mye for meg. Jeg har planlagt det hele slik at det skal bli mulig, sier Ammann til Berner Zeitung i forrige uke.

Når det gjelder VM i Oslo og Holmenkollen, var det i den gamle bakken han tok sin første verdenscupseier i karrieren. Han kom fra Salt Lake City med to OL-gull i kofferten i 2002 og tok Kollen med storm. Siden gang er det blitt ytterligere 16 verdenscupseire. Han vant også i nye Holmenkollen i vinter.

Lørdag innleder hopperne sin internasjonale sesong med lagkonkurranse i Kuusamo. Det er nettopp en medalje i lagkonkurransen i VM som henger høyt for Ammann. Mangel på andre gode sveitsiske hoppere har gjort det vanskelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer