SULTEN: Simon Ammann vant mye forrige sesong, men det er ikke noe man blir lei av.Foto: SCANPIX/EPA/URS FLUEELER
SULTEN: Simon Ammann vant mye forrige sesong, men det er ikke noe man blir lei av.Foto: SCANPIX/EPA/URS FLUEELER Vis mer

- Jeg mangler en medalje for lag

Simon Ammann er ikke ferdig med å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forrige sesong var sveitseren Simon Ammann best i bakken. Nå er han klar for å mer heder og ære.

Ved siden av mange østerrikere vil kanskje vil også en og annen nordmann, finne eller polakk være med og ta opp kampen om hopptronen. Årets store høydepunkt blir naturligvis VM i Holmenkollen, men en hoppukeseier rager også høyt.

I fjor vant Ammann nesten alt som var å vinne. Verdenscupen sammenlagt, to OL-gull og VM-gull i skiflyging.

- Jeg kan ikke legge skjul på at en hoppukeseier vil bety veldig mye for meg. Jeg har planlagt det hele slik at det skal bli mulig, sier Ammann til Berner Zeitung i forrige uke.

Når det gjelder VM i Oslo og Holmenkollen, var det i den gamle bakken han tok sin første verdenscupseier i karrieren. Han kom fra Salt Lake City med to OL-gull i kofferten i 2002 og tok Kollen med storm. Siden gang er det blitt ytterligere 16 verdenscupseire. Han vant også i nye Holmenkollen i vinter.

Lørdag innleder hopperne sin internasjonale sesong med lagkonkurranse i Kuusamo. Det er nettopp en medalje i lagkonkurransen i VM som henger høyt for Ammann. Mangel på andre gode sveitsiske hoppere har gjort det vanskelig.

- Jeg har vunnet stort sett det som er å vinne som individuell utøver. Jeg mangler en medalje for lag, og det er ett av målene mine, forteller Ammann.

De andre sveitserne derimot har ikke vært like stabile i det siste. Andreas Küttel har vært langt unna formen han hadde for et par sesonger siden, og som ble kronet med VM-seier i 2009. I OL og VM i 2009 stilte ikke engang Sveits lag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer