- Jeg manglet litt av den siste «punchen»

Hushovd klarte ikke fravriste Kirchen poengtrøya.

OSLO/ NANTES (Dagbladet.no): Thor Hushovd spådde massespurt foran den tredje etappen fra Saint-Malo til Nantes. Slik skulle det ikke gå, og kvartetten som som stakk fra hovedfeltet tidlig på de 208 kilometerne, holdt hele veien til mål, og vel så det.

Etappevinner Samuel Dumoulin var nemlig over to minutter foran den spurtende ulveflokken som kjempet om maksimalt 22 resterende poeng i kampen om den grønne trøya.

Ringreven Robbie McEwen viste at han fint klarer seg uten et helt lag rundt seg da han kastet seg foran Erik Zabel, Oscar Freire og Thor Hushovd på en åttendeplass.

Hushovd hadde åtte poeng å hente på lederen i poengkonkurransen, Team Columbias Kim Kirchen. Da luxembourgeren var like bak Grimstad-gutten, blir det ingen tempoetappe i helgrønt for Hushovd.

- Jeg burde tatt flere poeng, eller kanskje Kirchen burde tatt færre, sier Thor Hushovd til Dagbladet.no med et smil etter målgang.

- Men det er lenge igjen, konstaterer han videre.

Lurekjøring

Crédit Agricole-kapteinen er på ingen måte tilfreds med utfallet på etappen, selv om han gir honnør til de fire som lurte et vanligvis taktisk stødig hovedfelt.

MANGLET «PUNCH»: Thor Hushovd måtte se seg slått i spurten av både Robbie McEwen (t.v.), Oscar Freire og Erik Zabel. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
MANGLET «PUNCH»: Thor Hushovd måtte se seg slått i spurten av både Robbie McEwen (t.v.), Oscar Freire og Erik Zabel. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke veldig fornøyd fordi vi ikke tok igjen bruddet foran. Det var litt lurekjøring mellom lagene i dag, og da vinner de foran, men det var fullt fortjent fordi de kjørte styggfort.

Hushovd vil imidlertid ikke være med på at det mangler synlige ledere i feltet i fraværet til folk som Tom Boonen og Alessandro Petacchi som har hele laget bygget opp rundt seg.

- Det er nok av sjefer i feltet, men det kan bli noen av de dagene der de ikke får bestemt seg og bruddene går helt inn, men det visste vi på forhånd, forklarer Hushovd.

Rolig morgendag

Gårsdagens etappevinner synes det er synd at han ikke fikk muligheten til å kjempe om seieren, men er samtidig ikke sikker på om han ville vært i stand til å kopiere triumfen i Saint-Brieuc.

- Mark Renshaw hadde brukt litt mye krefter i dag. Likevel gjorde han en god jobb i opptrekket, og jeg manglet litt av den siste «punchen». Ellers følte jeg at jeg hadde gode bein resten av dagen, påpeker Hushovd overfor Dagbladet.no.

Nå venter en rolig dag på den forholdsvis korte tempoetappen i morgen, selv om Hushovd bare har fem poeng opp til Kirchen i poengsammendraget.

- Jeg kommer til å spare meg. Det er uaktuelt å gå for spurtpoeng på tempoen, understreker han.

- Jeg manglet litt av den siste «punchen»
FRANSK BRUDDTRIUMF: Cofidis Samuel Dumoulin spurtet fra bruddkameratene, og sikret etappeseier på den tredje etappen. Romain Feillu (i hvitt) er ny mann i gul trøye med sammenlagtledelse.
FORTSATT I GRØNT: Kim Kirchen endte på 11.plass og tapte bare tre poeng vis a vis Thor Hushovd i kampen om den grønne trøya. Hushovd er nå fem poeng bak luxembourgeren.