- FLINK: Landslagslege Thor Einar Andersen (t.h.) mener John Arne Riise er flink til å gjøre alt han kan gjøre for å bli frisk fort. Men han vil ikke anslå hvor stor sjanse Riise har til å rekke fredagens kamp mot Island. Foto: Erlend Aas, Scanpix
- FLINK: Landslagslege Thor Einar Andersen (t.h.) mener John Arne Riise er flink til å gjøre alt han kan gjøre for å bli frisk fort. Men han vil ikke anslå hvor stor sjanse Riise har til å rekke fredagens kamp mot Island. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

- Jeg masserer meg selv for å bli spilleklar

John Arne Riise jobber med skaden fra morgen til kveld.

NADDERUD (Dagbladet): John Arne Riise trener alternativt etter lyskeskaden han pådro seg sist uke. Målet er å rekke fredagens EM-kamp mot Island.

Underveis har Riise og landslagsapparatet en dialog med Fulhams støtteapparat, men det er landslagslege Thor Einar Andersen som tar den endelige avgjørelsen.

Andersen mener Fulham-backen gjør gode framskritt, men kan ikke si noe om sjansene for spill fredag foreløpig.

- John Arne har en positiv utvikling. Han sykler, løper og får behandling. Men det er alt for tidlig å si noe nå. Jeg kan ikke anslå verken i prosenter eller si om det er liten eller stor sjanse for at han spiller. Det er bare fem dager siden han fikk skaden. Men han er veldig flink til å gjøre det han skal gjøre, sier Andersen til Dagbladet.

Fra morgen til kveld Riise sier han har lyst til å gjøre noe hele tiden for å leges raskest mulig. Han har tidligere overrasket ved å komme seg kjapt tilbake etter skade.

- Jeg har alltid som mål å komme tilbake før legene spår, sa Riise etter hjernerystelsen han pådro seg på landslagstrening i fjor høst.

Nå står han på fra tidlig om morgen til seint om kvelden for å bli klar mot Island på fredag.

- Jeg masserer meg selv av og til, jeg trener styrke. Jeg begynner tidlig om morgenen med Roar, så er det trening her, så er det på ettermiddagen igjen og på kvelden igjen. Så det går stort sett hele tiden med et eller annet.

Den endelige avgjørelsen kommer etter en MR-undersøkelse og videre oppfølging.

- Vi kommer til å kjøre et program helt fram til fredag, med behandling, styrketrening og øke intensiteten på muskelen. Så tar vi et valg torsdag kveld eller fredag morgen. Jeg er alltid positiv, og tror at om jeg tenker positivt, så kan ting skje fortere. Når jeg løper rundt her i dag og når jeg trener styrke kjennes det bra, og responsen på behandlingen jeg har fått av Roar (Robinsen, landslagets fysio - journ. anm.) har vært bra, så er jeg positiv og tror jeg rekker det. Og det kommer jeg til å tro helt til Thor Einar eller MR-en sier at jeg ikke er hundre prosent klar, sier Riise til Dagbladet.

- Må være varsom Samtidig er han klar over at han ikke kan ta noen sjanser med denne typen skader.

- Det er klart det er irriterende å være her og ha en sånn skade hvor det ikke er så smertefullt, men du må ha respekt for skaden. For om den muskelen ikke fungerer, fungerer det heller ikke å spille fotball. Du er nødt til å være varsom, sier han.

Så selv om han har veldig lyst til å bidra til å ta Norge et steg nærmere et EM-sluttspill, er det ikke snakk om å ta sjanser.

- Er jeg bare 95 prosent klar på fredag, så venter jeg til tirsdag.

MÅ VENTE: Drillo har mange vurderinger i forhold til laguttaket på fredag. Først seint torsdag eller fredag morgen vet han om Riise er aktuell. Foto: Erlend Aas, Scanpix
MÅ VENTE: Drillo har mange vurderinger i forhold til laguttaket på fredag. Først seint torsdag eller fredag morgen vet han om Riise er aktuell. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer