SKUFFELSE: Jays løper inn til femteplass, mens Christophe Lemaitre kaster hodet fram og vinner med ett hundredel. Foto: AFP
SKUFFELSE: Jays løper inn til femteplass, mens Christophe Lemaitre kaster hodet fram og vinner med ett hundredel. Foto: AFPVis mer

- Jeg måtte bremse i svingen

Jays på femteplass, mener banen han løp i var for trang.

||| (Dagbladet): Jaysuma Saiyd Ndure kom på femteplass i 200 meter-finalen i Barcelona. Nordmannen fikk det ikke til i finalen og løp et rotete løp.

Tiden 20,63 er 13 hundredeler svakere enn han løp i semifinalen - da han bare jogget de siste 50 meterne.

Fransk vidunder Franske Christophe Lemaitre (20) vant etter å ha ligget langt bak utav svingen. Men en utrolig avslutning sikret den unge franskmannen gullet med ett hundredel - takket være at han stakk fram hodet over mållinjen.

Tiden til Lemaitre ble 20,37. Britiske Christian Malcom tok sølv med 20,38, mens nok en franskmann, Martial Mbandjock, tok bronsen med 20,42.

20-åringens sesong inneholder dermed følgende: Fransk rekord på både 100 meter og 200 meter (9,98 og 20,16), første hvite løper under 10,0 og EM-gull på 100 meter og 200 meter.

- Jeg er veldig, veldig, veldig fornøyd. Det har vært svært hardt med så mange løp - det blir ingen champagnefeiring, sier Lemaitre til NRKs reporter.

- Kjempetrang sving Jays sleit med å løpe svingen og hadde ingen rytme i løpet sitt. Utover oppløpssiden, der han egentlig er sterkest, tapte han stadig mer til teten.

- Det var en kjempetrang sving, jeg kunne ikke svinge, sier Jays til NRK etter løpet.

- Jeg måtte stoppe helt. Det tar masse krefter når du må bremse. Umulig å komme tilbake da.

Jays kom til mesterskapet med håp om medaljer og gull, men endte med en sjetteplass på 100-meteren og en femteplass på 200-meteren.

- Jeg er ikke irritert. Det var et helt greit mesterskap. Jeg kom hit for å vinne, men jeg får ta det en annen gang, sier Jays.

MARGINER: Christian Malcolm til venstre taper 200 meter-finalen med ett hundredel, takket være Lemaitres lyse lugg. Foto: AP
MARGINER: Christian Malcolm til venstre taper 200 meter-finalen med ett hundredel, takket være Lemaitres lyse lugg. Foto: AP Vis mer