Drama i innspurten:

- Jeg måtte jo bare gå, det var ikke min feil at hun falt

Ingvild Flugstad Østberg hadde vondt av finske Pärmakoski. 

FIKK NOK TIL IKKE Å SPURTE: Ingvild Flugstad Østberg går over mål på dagens jaktstart. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FIKK NOK TIL IKKE Å SPURTE: Ingvild Flugstad Østberg går over mål på dagens jaktstart.
Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Dagens raskeste løper på Lillehammer, finske Krista Pärmakoski, tok igjen Ingvild Flugstad Østberg i den siste nedoverbakken før stadion på dagens tikilometer.

Så falt hun, og dermed fikk Østberg en langt enklere vei mot andreplassen i minitouren på Lillehammer enn hun hadde sett for seg.

- Jeg hadde sett for meg at jeg og Marit og muligens Jessica om hun hadde hatt en god dag, hadde gått sammen og prøvd å ta igjen Heidi. Men så kom de jo aldri, og da ble det for meg å gå mitt eget løp, forteller Flugstad Østberg til Dagbladet.

Fallet som avgjorde

Men bak henne kom derimot Pärmakoski i en forrykende fart.

- Jeg vet hvor inspirerende det er å gå bak der og jage, og det var jo et helvete å bli jaget også. Jeg hørte at hun nærma seg og skjønte at hun hadde en kjempedag, sier Østberg.

Og akkurat idet Pärmakoski så ut til å feste grepet om andreplassen i dag endte finnen på ryggen.

- Hva tenkte du da hun falt?

- Jeg følte jeg rakk å tenke ganske mye. Først så var det bare å ikke kjøre på henne, for jeg følte jeg var sjukt nære på det også. Det føltes kanskje nærmere enn det var også, men jeg var ikke så langt unna å ta staven hennes. Og så tenkte jeg at jeg må bare gå, det var ikke min feil at hun datt. Ikke at jeg hadde stoppe da heller, men, da hadde det vært litt kjipere. Men jeg måtte jo bare gå, for hun hadde jo så jævlig fart på de skiene sine nedover, så jeg tenkte at hun kan jo ta meg på vei ned mot stadion, for hun kom så sjukt fort den langbakken.

- Jeg får litt vondt av henne i mål. Heldigvis sto det ikke om tredje og fjerdeplassen, det hadde vært verre, sier Østberg.

Hadde vunnet spurten

På pressekonferansen etter løpet var Pärmakoski alt annet enn lei seg for fallet. Hun følte hun fløy gjennom løypa, og var mer enn fornøyd med at hun tok med seg tredjeplassen.

Og så tror hun at Østberg nok hadde tatt henne i spurten likevel. Det siste er en lattermild Østberg enig i også.

- Ja. Det er lett å si når det ikke ble noen spurt, ler hun.