- Jeg måtte levere

BRYNE (Dagbladet): Bryne- Stabæk 0- 1. Foran svigerfamilien av tjukk Garborg-slekt på tribunen ble det Jan Åge Fjørtoft-show på godt og vondt på Jæren.

Fjørtoft scoret vakkert og bommet stygt, dirigerte og pratet og var overlykkelig over seieren. Etter kampen ble det bare tid til et par håndtrykk til konas Garborg-slekt - som er Bryne-patrioter.

- Hei sann, vi må møtes snart, jeg må rekke flyet! ropte Fjørtoft mens utålmodige Stabæk-ledere fortvilt prøvde å dra den etterspurte spilleren inn i garderoben.

For Fjørtoft jobbet nesten like hardt etter som under kampen. Snakketøyet gikk fortere enn beina for den aldrende spissen, som gjerne ville sende en hilsen til skeptikerne:

- Folk har betvilt at en gammel mann som jeg er sulten nok. Man føler alltid et ekstra press før det første målet for en ny klubb kommer. Jeg måtte levere, det var deilig at scoringen kom i dag, sa Fjørtoft.

Pinlig av Bryne

Målet var en Fjørtoft av gammelt, edelt merke. En delikat finte og sikker ball i målet. Han burde ha scoret ett til aleine med keeper. Fjørtoft var et sikkert oppspillpunkt, men har løpt fortere før. Han luntet tilbake fra offside og sleit seg ikke ut, men viste målteften som kan gjøre ham til en viktig spiller for Stabæk.

Bryne skuffet sine tilhengere kapitalt. Trener Erik Brakstads læregutter klarte å produsere én sjanse på 90 minutter. Det er pinlig lite.

- Huff, jeg skulle gjerne ha hatt mer å gjøre, sa Stabæk-keeper Jon Knudsen flirende til Dagbladet etter halvannen kald time mellom stengene.

Ga opp lufta

Jan Åge Fjørtoft berømmet Brynes midtstoppere.

- Jeg ga helt opp å vinne hodedueller, sa Fjørtoft.

For eks-Vålerengas Knut Henry Haraldsen var sjef i Bryne-rekka og slapp få baller og motstandere forbi seg. Men framover på banen er Bryne et lag helt uten brodd.

Stabæk sliter også foran mål. Laget er sterkt i forsvar og på midtbanen, men avslutningene gir for liten uttelling.