Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg måtte roe nervene

Da Ukraina gikk opp til ubehagelige 20- 19, ble Gro Hammerseng litt irritert. -  Jeg tenkte jeg måtte roe nervene utpå der litt, sier hun. Vips så var Norge fire mål foran.

DEBRECEN (Dagbladet): Noen få minutter tok det å riste seg løs og komme fire trygge mål foran. I de minuttene gjorde Gro absolutt alt, og viste for all verden at selv lagidretter avgjøres på enkeltprestasjoner. Hun fintet seg gjennom og scoret. Hun skaffet straffekast. Hun brøt ukrainske angrep.

-  Ingen tvil om at hun bestemte seg for noe der og da, sier en tilfreds trener Marit Breivik.

-  Det er da heller ikke tilfeldig at det er nettopp henne som er kaptein.

Deilig å lykkes

-  Det var litt ubehagelig da Ukraina spiste seg innpå. Vi har et lag med mange spillere som er urutinerte i mesterskap. Det kan fort komme litt ekstra nerver i en sånn situasjon.

-  Så ja, jeg bestemte meg der og da for å prøve å gjøre noe med det, ta ansvar, sier Gro til Dagbladet.

Hun lyktes så til de grader.

-  Jo da, det gikk bra. Og det er faktisk en fryktelig deilig følelse her og nå, sier Gro rett etter kampen.

Veldig viktig

I VM i fjor tapte Norge åpningskampen mot nettopp Ukraina. Det ble skjebnesvangert, og spøkelset levde helt til i går kveld.

-  Det kilte nok litt ekstra i magen hos ganske mange foran denne kampen, også hos meg. Vi gledet oss, men var selvsagt spente, sier Gro, som har brukt mye kapteinstid med jentene foran kampen. Hun har pratet med dem og motivert dem.

-  Den første kampen er alltid viktig. Vi husker jo godt konsekvensene av at vi tapte den i fjor. Derfor er det så utrolig deilig å stå her nå og vite at vi lykkes.

-  Nå er det bare å glede seg til resten, sier Gro Hammerseng.

Noe i bånn

Og det har Gro god grunn til.

For laget som slo Ukraina i går, har noe fjorårsutgaven manglet - en solid basis i bånn.

Også i går varierte prestasjonene, og særlig forsvarsarbeidet må det jobbes hardt med. Men uansett hva som ble gjort av feil, klarte Katja Nyberg og Gro Hammerseng å kompansere det med rutine, smartness og ikke minst et evig høyt tempo.

Det blir mye feil av slikt, men det gjør ikke så mye all den tid det skapes dessto flere scoringer.

-  Det er umulig å sammenlikne lagene i fjor og i år. Men dette laget har i alle fall mange typer som kan gjøre det helt store, selv om mange savner erfaring, sier Gro Hammerseng.

SUVEREN SJEF: Kaptein Gro Hammerseng tok ansvar da Ukraina krøp ubehagelig opp i ryggen på de norske jentene og ble bejublet av Kari Mette Johansen, (t.v.), Linn-Kristin Riegelhuth og Ragnhild Aamodt. - Det er så utrolig deilig å stå her nå og vite at vi lykkes, sier Gro.
USTOPPELIG: Gro Hammerseng finter seg gjennom det ukrainske forsvaret og scorer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media