- Jeg måtte sove i bilen flere netter. Jeg hadde ikke råd til noe annet

David Moyes slet med økonomien.

 BEDRE TIDER: David Moyes hadde det tungt i starten av sin karriere. Men nå ser alt lysere ut. Foto: Andrew yates / AFP / NTB Scanpix
BEDRE TIDER: David Moyes hadde det tungt i starten av sin karriere. Men nå ser alt lysere ut. Foto: Andrew yates / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter at David Moyes tok over Manchester United, har han til smør i maten. Men veien fram til luksusen har vært tung for den hardtarbeidene skotten.

Selv etter han tok over sin første klubb, var det vanskelig å unne seg annet enn det mest nødvendige.

Sov i bilen David Moyes tok over Preston North End i 1998. Samme år som Zinedine Zidane skallet Frankrike til landets første VM-gull med to mål i finalen.

Moyes var også i Frankrike for å studere verdenseliten. Han sendte brev til alle nasjonene for å kunne være med på treningene. 

- Jeg måtte skrive brev til alle land for å spørre om jeg kunne se på treningene dere, det var bare Skottland som svarte meg,sier Moyes til BBC.

Men han var fast bestemt på å dra, Moyes var sulten på informasjon.

- Jeg hadde billett til noen kamper, men ikke nok. Jeg leide en liten bil, og fikk noen penger av PFA(Professional Footballers' Association journ.anm), for jeg tjente ikke nok selv, sier han til BBC.

Men luksus, kunne han ikke unne seg.

- Jeg måtte sove i bilen flere netter. Jeg hadde ikke råd til noe annet. Men det var sånn jeg gjorde for å få mer kunnskap, sier den dedikerte manageren.

Utviklingen Og nettopp på grunn av at fotball er i konstant utvikling, har Moyes alltid vært opptatt av å følge etter selv. Skotten tror det kan være årsaken bak hans suksess.

- Stilen min har utviklet seg. Måten jeg behandler spillere på sammenliknet med for femten år siden er helt forskjellig. Det forandrer seg med spillerne du har. Du er i konstant utvikling, sier Moyes.

Likevel har skotten fått kritikk denne sesongen. Fitness-eksperten Raymond Verheijen kalte United-manageren en dinosaur i forrige uke.

- Moyes sa at de hadde trent Robin van Persie hardt for å bygge ham opp. Så fikk han «plutselig» en muskelskade. Det får deg til å fundere på hvorfor disse gammeldagse treningsmetodene fortsatt finnes på det aller høyeste nivået, sier nederlenderen ifølge Daily Mail.