- Jeg måtte stenge verden ute

Petter Northug om tida etter fyllekjøringa.

(Dagbladet): Om ikke lenge får Petter Northug og resten av verden vite hvor hardt langrennsesset blir straffet for den famøse fyllekjøringa på Byåsen i Trondheim i mai i år.

Petter selv har de to siste ukene vært i høyden i de italienske alpene og trener som besatt for å komme tilbake som den kongen han har vært i langrennssporet.

Og til tross for at Northug sto rakrygget i stormen etter fyllekjøringa, innrømmet at han var påvirket av alkohol da han krasjet Audien sin i autovernet og totalvraket millionbilen, har han ikke sagt så mye om hvordan han opplevde situasjonen rent personlig.

Stengte verden ute
I et intervju i bladet Vi Menn, som er i salg fra i dag, forteller Petter om hvordan han kom seg gjennom de tøffe dagene etter at han skuffet seg selv, familien og mesteparten av det norske folk den skjebnesvangre kvelden i mai.

- Jeg måtte stenge verden ute, og da mener jeg helt bokstavelig. De nærmeste rundt meg hjalp til å holde aviser, TV og alt annet på avstand. Jeg fikk ikke med meg så mye av det som ble sagt, ment og skrevet. Jeg måtte bearbeide det som hadde skjedd, og det gjorde jeg med treningsskoa på, sier Petter i intervjuet med Vi Menn.

Skal motbevise tvilerne
I tillegg til å drømme om både VM-gull på femmila og stafettspurt mot Hellner eller Halfvarsson, forteller han også om hva det er som motiverer ham til å trene opp mot fem knallharde timer hver eneste dag for å komme tilbake.

- Når folk mister troa på deg og sier det er slutt, vil du gjerne bevise at de tar feil. Men min største motivasjon er faktisk å bevise for meg selv at jeg kan stå på toppen av en seierspall igjen. At jeg har noe der å gjøre. Folk må få mene hva de vil, det har alltid vært delte meninger om meg, helt siden jeg slo gjennom som skiløper. Det kan jeg rett og slett ikke la gå inn på meg, forteller han.

Kan vinne Tour de Ski
Og for dem som måtte innbille seg at Northug, som har vært usedvanlig selvkritisk og negativ på egne vegne, har gitt opp tanken på en Tour de Ski-seier, kan han avkrefte det i et separat intervju på vimenn.no.

- Mange tror visst at jeg har gitt opp å vinne Tour de Ski, men det er ikke tilfelle. Jeg har hatt topptider opp den bakken tidligere. Så hvis jeg har en maks dag og lette bein, anser jeg det som mulig for meg å vinne Tour de Ski, sier Petter til Vi Menn.

SNAKKER UT I VI MENN: Petter Northug gjør ingen intervjuer med mediene om dagen, men tok med bladet Vi Menn (som også er sponsor for Northug) på løpetur i trønder-myrene i august.Faksimile: Vi Menn
SNAKKER UT I VI MENN: Petter Northug gjør ingen intervjuer med mediene om dagen, men tok med bladet Vi Menn (som også er sponsor for Northug) på løpetur i trønder-myrene i august.Faksimile: Vi Menn Vis mer