Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg mener den ikke var inne

Lund Hansen med Gordon Banks-redning på streken. Eller var det innenfor?

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland — Rosenborg 0-1

- Det var nesten som å se Gordon Banks, for de som er så gamle at de husker ham, bare at han gjorde det med den andre hånden. En helt matchavgjørende redning, sier RBK-trener Jan Jönsson.

I pausen av kveldens kamp, på stillingen 0-0, måtte han innse at Daniel Örlund ikke kunne fortssette på grunn av smerter i et kne. Inn kom Alexander Lund Hansen — som fylte 30 år i går — til det som var hans første tippeligaopptreden siden returen til Rosenborg i sommer.

Sju minutter senere fant han fram en redning man sjelden ser maken til. Frode Johnsen gikk i været etter en corner, og fikk til en perfekt heading mot RBK-målet. Men som en puma var Lund Hansen nede med venstrehånda og reddet på streken.

- Trodde den var inne Det mente i hvert fall dommerne, som vinket spillet videre.

- Jeg mener selvfølgelig den ikke var inne, sier Lund Hansen til Dagbladet.

- Der og da, trodde jeg den var inne. Og når jeg ser det på reprisen, ser det vel ut som i hvert fall hånda hans er inne i målet, sier Frode Johnsen.

Den tidligere RBK-spissen er uansett mektig imponert over Lund Hansens reaksjon.

- Det var et perfekt treff fra min side. Jeg var sikker på den skulle gå i mål. Det går ikke an å gjøre en bedre redning enn den han gjorde der, fastslår Johnsen.

Bygger selvtillit Lund Hansen var også prikkfri resten av omgangen, og spilte med autoritet i feltarbeidet.

- Målet er selvfølgelig å bli førstekeeper i Rosenborg. Det var derfor jeg kom hjem og tok denne utfordringen. Men det viktigste er at Rosenborg har en god keeper, og det har vi også i Daniel, sier Lund Hansen ydmykt.

Kjemperedning: Alexander Lund Hansen trengte bare sju minutter før han gjorde en kjemperedning på streken. Foto: Digitalsport
Kjemperedning: Alexander Lund Hansen trengte bare sju minutter før han gjorde en kjemperedning på streken. Foto: Digitalsport Vis mer

- Hva betyr det å få til en slik kamp når man først slipper til?

- Det betyr mye. Jeg hadde veldig god selvtillit etter et godt halvår i Start. Men når man ikke får spille, mister man litt av den selvtilliten igjen, poengterer han overfor Dagbladet.

Storkamp i Molde Rade Pricas seiersmål kom altså i det 73. minutt — i en omgang der et sliten RBK-lag slet med å få til det helt store. Målet var også en perle. Prica fikk en stikker fra John Chibuike, og klinte til fra skrå vinkel.

- En fantastisk følelse. Jeg tror det kommer litt overraskende på keeperen at jeg skyter der, sier matchvinneren, som var svært kritisk til sitt eget sløseri mot Bayer Leverkusen torsdag.

Da hjelper det på humøret å score målet som gjør at Rosenborg kan vinne serien. For nå ligger RBK bare to poeng bak Molde, og fortsatt har de to lagene et innbyrdes oppgjør til gode.

28. oktober er det duket for fotballfest på Molde stadion.