- Jeg mener homoseksualitet er en sykdom

Dette bildet fikk tidligere Chelsea-spiller til å reagere.

LIKTE IKKE HOMO-FEIRING: Mateja Kezman (innfelt) likte ikke at landslagssjef Louis van Gaal (rød ring) feiret med Gay pride. Foto: AP Photo/Margriet Faber/NTB Scanpix
LIKTE IKKE HOMO-FEIRING: Mateja Kezman (innfelt) likte ikke at landslagssjef Louis van Gaal (rød ring) feiret med Gay pride. Foto: AP Photo/Margriet Faber/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Gay pride ble avholdt i Nederland denne uka, og arrangementet fikk bred støtte fra flere fotballspillere og fotballedere i landet. Den nederlandske landslagstreneren Louis van Gaal, og den tidligere fotballspilleren Ronald de Boer var blant de som deltok i feiringa i Amsterdam.

Det var imidlertid ikke alle som likte støtten arrangementet fikk. Den tidligere Chelsea-spilleren Mateja Kezman fikk spørsmål om landslagstrenerens deltakelse av den serbiske avisa Alo.

- Jeg hørte om det der. Jeg kan ikke si at jeg er overrasket, ettersom hollendere er veldig liberale. Jeg mener homoseksualitet er en sykdom, og det bør ikke vises fram i det hele tatt, sier Kezman til Alo, gjengitt av svenske Aftonbladet.

SPILT I CHELSEA: Mateja Kezman nå er tilbake i serbisk fotball. Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic/NTB Scanpix
SPILT I CHELSEA: Mateja Kezman nå er tilbake i serbisk fotball. Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic/NTB Scanpix Vis mer

34-Serberen har selv spilt i nederlandsk fotball for PSV Eindhoven. Nå er han tilbake i Serbia, hvor han håper å slippe å få se ledelsen i landet feire på samme måte.

- Jeg hadde ikke likt om det serbiske fotballforbundet besluttet å en dag støtte gay-paraden i dette landet. Hollenderne går bort fra Jesus Kristus og mot en spirituell forstyrrelse, sier Kezman.

Nå får 34-åringen passet påskrevet i sosiale medier av folk som mener han er en dinosaur og lever i middelalderen.