Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg mener, hvem saboterer en landsmann på den måten?

Bitter strid mellom USA-målvakter.

FØLTE SEG SVEKET: Evertons Tim Howard følte seg motarbeidet av Brad Friedel før han kom til Manchester United for 42 millioner kroner for 11 år siden. Foto: REUTERS / Fabian Bimmer / NTB SCANPIX
FØLTE SEG SVEKET: Evertons Tim Howard følte seg motarbeidet av Brad Friedel før han kom til Manchester United for 42 millioner kroner for 11 år siden. Foto: REUTERS / Fabian Bimmer / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Tim Howard har stått mellom stengene i Premier League siden 2003, først for Manchester United og så for Everton.

I sin biografi «The Keeper», som kommer ut til uka, skriver 35-åringen at han møtte trøbbel da han først skulle sikre seg arbeidstillatelse i Storbritannia. Det melder ESPN.

Ifølge boka ønsket ikke Brad Friedel, daværende førstevalg hos USA og Blackburn, å gå god for sin åtte år yngre landsmann.  Howard skriver at Uniteds juridiske avdeling fortalte ham at Friedel nektet å skrive under en anbefaling på Howard.

Enorm innflytelse
- «Dere kødder med meg? sa jeg. Friedel var da en av en håndfull amerikanske spillere i Premier League, hans innflytelse var enorm, skriver Howard.

- Han hadde selv fått avslag flere ganger, han forsto bedre enn alle hva som sto på spill. Hvorfor ville han ikke gå god for meg?

Og ikke bare hadde Friedel latt være å anbefale Howard, det ble oppgitt at han i stedet skrev et eget brev. Der frarådet Fridel at den åtte år yngre keeperen fikk arbeidstillatelse i Storbritannia.

- Jeg mener, hvem saboterer en landsmann på den måten? skriver Howard.

Søppel! Metrostars-keeper Howard fikk til slutt papirene han trengte, og flyttet til Manchester. Han ble i United mellom 2003 og 2006, siden har han spilt for Everton.

AKSEPTERTE IKKE UNITEDS UTKAST: Brad Friedel  har en helt annen oppfatning av Tim Howards versjon, men bekrefter at han ikke kunne gå god for anbefalingsbrevet Manchester United ville ha signert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
AKSEPTERTE IKKE UNITEDS UTKAST: Brad Friedel har en helt annen oppfatning av Tim Howards versjon, men bekrefter at han ikke kunne gå god for anbefalingsbrevet Manchester United ville ha signert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Friedel har på sin side kontrakt med Tottenham, og reagerer kraftig på anklagene om at han skrev et negativt brev.

- Det er bare søppel. For å være helt ærlig, så ønsker jeg en beklagelse. Jeg kan ikke få boka trykket på nytt, og jeg er ikke ute etter penger. Jeg vil bare ha en unnskyldning, sier Friedel.

Spurs-veteranen innrømmer likevel at han ikke signerte det utkastet United ønsket å sende inn til myndighetene.

- Ja, jeg nektet å signere det. Vi fikk brevet og sa «vi må endre på dette, fordi det er ikke sant». Vi gjorde endringene og sendte det tilbake til United. Men de likte ikke det jeg kom med, så de brukte ikke det, sier Friedel til ESPN.

Fikk hårføneren Selv ble Howard benyttet for første gang mot Arsenal på Wembley i Community Shield sommeren 2003. Det endte med at han fikk den berømte hårføneren fra Alex Ferguson.

Årsak: Han slapp inn et frispark fra 30 meter, fra Thierry Henry

- I pausen hogg Ferguson nesten hodet av meg. «En tremannsmur?» ropte han, med kjevemusklene så stramme at de vibrerte. «Mot Henry! Du trenger fire menn i muren, du må tenke» han dunket begge pekefingrene mot panna «når du spiller dette spillet».

- «Hvis du ikke kan takle denne ligaen», den skotske aksenten kom høyt og klart, «så skal jeg sende deg rett tilbake til MLS».

Howard endte opp med ytterligere 44 kamper for United, og står per i dag med 310 ligamatcher for Everton. I tillegg har han 104 landskamper for USA, det er 22 mer enn Friedel.

FØRST UTSKJELT, SÅ HELT: Tim Howard ble skjelt ut av Alex Ferguson i pausen, men reddet den avgjørende straffen da United slo Arsenal i Community Shield i 2003. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB SCANPIX
FØRST UTSKJELT, SÅ HELT: Tim Howard ble skjelt ut av Alex Ferguson i pausen, men reddet den avgjørende straffen da United slo Arsenal i Community Shield i 2003. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling