- Jeg mener ingenting om dette

TRONDHEIM (Dagbladet): Bør Norges beste klubblag gjøre resten av EM-jobben? Sjefen sjøl på Lerkendal, Nils Arne Eggen, har for en gangs skyld dette å si: - Ingen kommentar!

- Det vil jeg ikke kommentere, sier «træner'n» til Dagbladet.

- Ikke i det hele tatt?
- Nei, det vil jeg ikke kommentere. Ikke i det hele tatt.

Et norsk landslag som spiller 4-5-1 på hjemmebane kan neppe være etter Nils Arne Eggens trenerhjerte. På Lerkendal er det bare 4-3-3 som gjelder.

Vil ikke blande seg

Men selv om han har meninger om det meste, vil ikke Eggen blande seg inn i den hete diskusjonen etter fadesen mot Albania.

- Hvorfor ikke?
- Du skjønner jo det, hvis du tenker deg om. Vi kan jo ikke begynne å...... Det er jo landslagsledelsen som tar seg av det, vet du.

Landskampen var selvsagt det store samtaleemnet i klubbhuset på Lerkendal i går. Dagbladets freske utspill ble flittig kommentert rundt bordene, både i spøk og alvor.

«Touchy»

Dere har ikke peiling på fotball, bare tull å foreslå noe slikt, sa noen. Og her er Nils Arne Eggen igjen:

- Jeg vil ikke si noe om det i det hele tatt. Øivind Monn-Iversen og Dagbladet får jo mene hva dere vil. Men jeg mener ingen ting om dette. I så fall måtte jeg mene noe til Nils Johan. Det er sånn vi gjør det. Jeg diskuterer aldri laguttak eller spillestil med landslaget, for det er veldig «touchy» hvis vi gjør det, vi som er veldig involvert i det.

- Er det ikke slik at enten må hele Rosenborg på banen, eller så må ingen av RBK-erne spille?
- Nils Johan må bruke dem han synes er best. Det er helt greit, ja.

- Har du ellers noen råd til landslagssjefen etter Albania-kampen.

- Nei, det har jeg ikke..... Og i hvert fall ikke noen råd som skal komme gjennom Dagbladet, flirer Nils Arne Eggen.