- Jeg mener mitt om Ronaldo

Selv var nordmannen aldri i tvil.

(Dagbladet.no): 2. august får Manchester United-fansen en siste mulighet til å hylle spilleren Ole Gunnar Solskjær, når nordmannen får sin testimonial-kamp mot Espanyol på Old Trafford.

Solskjær er selvfølgelig elsket i Manchester, har allerede fått stort treneransvar i klubben, og i et intervju med Manchester Evening News i dag, viser han hvordan han har opparbeidet seg den enorme statusen.


Og avisen er ikke treg med å gi en kritisk sammenlikning av Solskjærs lojalitet med en annen United-stjernes opptreden, selvfølgelig Real-flørtende Cristiano Ronaldo.

«Nordmannens eget syn på sin tid i United er interessant lesning, særlig ettersom hans status er sikret, i motsetning til Cristiano Ronaldo som fortsatt jobber for sin, og som med et par av uttalelsene sine i det siste kanskje er i ferd med å undergrave den», skriver Manchester Evening News.

Solskjær, som forøvrig omtales som «for diplomatisk til å vurdere» Ronaldos oppførsel i det siste, har dette å si om den noe vinglete portugisiske supervingen:


- Jeg har en mening om Cristiano, men det er ikke min sak å snakke om det i offentlighet, sier han.

Lojal til det siste

Nordmannen var selv aldri i tvil om at han ville bli i Manchester United, til tross for mye benketid, og til tross for at tilbudene i en periode var gode.

SNART LÆREMESTER SELV? Ole Gunnar Solskjær gir et par råd til Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo på treningsfeltet. I intervjuet med Manchester Evening News går han mer foran med et godt eksempel enn å gi eksplisitte formaninger. Foto: AFP/SCANPIX
SNART LÆREMESTER SELV? Ole Gunnar Solskjær gir et par råd til Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo på treningsfeltet. I intervjuet med Manchester Evening News går han mer foran med et godt eksempel enn å gi eksplisitte formaninger. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg ville aldri dra. Den eneste gangen det var et spørsmål var da klubben aksepterte et bud fra Tottenham i 1998. Jeg gikk til sjefen, og han sa: «Det var ikke jeg som aksepterte budet, jeg vil ha deg her og du vil spille en stor rolle i troppen». Det var nok for meg, sier 35-åringen.

- Agenten min var ikke særlig fornøyd med staheten min, men nå innrømmer til og med han at jeg hadde rett, gliser Solskjær, som ikke har nok godord til å bli ferdig med rosen til Sir Alex Ferguson.

- Vi stolte på hverandre og visste vi ville være lojale mot hverandre. Hvis jeg trengte å spille mer, så satte han meg inn i et par kamper på rad. Jeg kunne dratt andre steder, men jeg hørte hjemme her, sier han.

Annen type enn Ronaldo

Nordmannen har fått et rykte som erkelojal og jordnær, og Manchester Evening News ymter frampå om at Cristiano Ronaldo kanskje har noe å lære av nordmannen, når det kommer til nettopp det.

- Jeg var kanskje en annen type spiller. Jeg følte meg bare veldig fornøyd, med livet, karrieren og privatlivet. Jeg hadde gode venner i garderoben og trivdes, jeg hadde ingenting å klage over, sier Solskjær.

Det var selvfølgelig året etter den første Tottenham-interessen at Ole Gunnar Solskjær virkelig skjøt seg til legendestatus i Manchester United, da han avgjorde Champions League-finalen på overtid.

Nå vet Solskjær at han alltid vil bli husket på Old Trafford.

- Jeg mener mitt om Ronaldo

- Jeg kommer alltid til å være i historiebøkene her, og det gjør meg stolt, sier han.

LEGENDEN FØDES: Omtrent her ble historien om 20Legend enn litt større historie enn en vanlig spillerkarriere.