Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg mente at han var en 200 meter-løper og ingenting annet

Pappa Bolt hadde ingen tro på sønnens 100 meter-planer.

VM-KONGE: Ustoppelige Usain Bolt fornektet seg ikke og lagde en sedvanlig porsjon ablegøyer etter at hans tredje VM-gull var et faktum. Med gullet på sprintstafetten er jamaicaneren den ubestridte VM-kongen.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
VM-KONGE: Ustoppelige Usain Bolt fornektet seg ikke og lagde en sedvanlig porsjon ablegøyer etter at hans tredje VM-gull var et faktum. Med gullet på sprintstafetten er jamaicaneren den ubestridte VM-kongen.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

BERLIN/OSLO (Dagbladet.no): Foreldre er som regel stolte av egne barns bedrifter, og Wellesley Bolt er intet unntak - med god grunn.

Etter at sønnen Usain hadde løpt inn til et hattrick av VM-gull på sprintstafetten i Berlin, kunne en lykkelig Bolt senior konstatere at sprintfenomenet fra Jamaica hadde gjennomført det han hadde lovet faren i forkant av mesterskapet, nemlig å gjøre rent bord på sprintdistansene som under fjorårets OL i Beijing.

Spesielt overrasket over sønnens prestasjoner er han imidlertid ikke.

- Jeg er veldig glad og stolt, men ikke overrasket at han kopierte Beijing. Han sa at han skulle gjøre det til meg, og nå har jeg ingen grunn til ikke å stole på ham, sier Wellesley Bolt til Dagbladet.

«Er det du eller jeg som skal løpe, pappa?»

Hadde det vært opp til pappaen til historiens raskeste mann, hadde det imidlertid aldri blitt seks internasjonale gullmedaljer i løpet av en 12 måneders periode. Wellesley Bolt mente Usain burde holde seg til spesialdistansen 200 meter. Sønnen fulgte som kjent ikke det rådet, som i etterpåklokskapens navn ikke var et særlig godt råd fra far til sønn.

Sett i lys av tidene 9,69, 9,58, 19,30, 19,19, 37,10 og 37,31 - alle verdensrekorder og/eller mesterskapsrekorder - er pappa Bolt alt annet enn bitter for at sønnen ikke lot seg overbevise.

- Jeg tvilte jo på dette med 100 meter da han sa at han skulle begynne med det. Jeg mente at han var en 200 meter-løper og ingenting annet, men det som han sa da jeg da jeg tvilte: «Er det du eller jeg som skal løpe, pappa?», humrer Bolt senior.

Klok av skade har han nå sluttet å stille spørsmål ved sønnens karrierevalg, og kommer garantert ikke til å sette seg på bakbeina om Usain Bolt gjør alvor av planene om å forsøke seg på 400 meter i framtidige mesterskap. 

- Han holder hva han lover, og jeg kan jo ikke annet enn å stole på ham. Han gjør som han sier, poengterer Wellesley Bolt overfor Dagbladet.

STOLT PAPPA: Wellesley Bolt var stolt som en hane over sønnen Usains VM-innsats.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
STOLT PAPPA: Wellesley Bolt var stolt som en hane over sønnen Usains VM-innsats.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media