LITE SMART: Joey Barton la en finger over overleppa, og hevet armen mot publikum. Det kan det fort bli bråk av. Barton kan uansett fjerne barten etter Newcastles første ligaseier for sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
LITE SMART: Joey Barton la en finger over overleppa, og hevet armen mot publikum. Det kan det fort bli bråk av. Barton kan uansett fjerne barten etter Newcastles første ligaseier for sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

- Jeg mente bare «barten skal bort»

Joey Barton nekter for at han gjorde nazi-hilsen.

||| (Dagbladet): Newcastle - Aston Villa 6-0.

Barten til Joey Barton har vært et samtaleemne helt siden den omstridte Newcastle-beinknuseren varslet at han ikke skulle fjerne hårpryden før det nyopprykkede laget tok sin første seier.

Etter ettermiddagens kamp mot Aston Villa kan den barten komme i fokus av helt andre grunner.

For Newcastle tok en komfortabel seier over John Carew og co, men reprisene som kommer til å bli vist utover kvelden kommer til å handle om Joey Bartons feiring etter sin egen 1-0-scoring.

I det Newcastle-spillerne løser opp gruppeklemmen viste nemlig tv-bildene helt tydelig at Barton la en finger over leppa, og hevet armen i det som fort kan tolkes som en nazi-hilsen.

Etter kampen var Barton rask med å bedyre at han bare ville vise at barten nå snart er historie.

- Jeg mente bare «barten skal bort», sier han, ifølge nyhetsbyrået PA.

Ifølge manager Chris Hughton forsvant snørrbremsen rett etter kampen.

- Jeg har inntrykk av at den allerede er borte. Jeg så ikke at det skjedde, men det er det jeg har hørt, sier Hughton.

Likevel kan det kalles uklokt av Joey Barton å flørte med den type Hitler-referanser - spesielt med tanke på 27-åringens brokete fortid:

Mange riper i lakken
• I 2007 ble Barton arrestert etter å ha vært i klammeri med en taxisjåfør i Liverpool.

• Etter klubbens julebord i 2004 fikk han seks ukelønner i bot, for å hastumpet en sigar i øyet på en av klubbens yngre spillere

• I mai 2005 brakk han benet på en fotgjenger da han kjørte på vedkommende i Liverpool sentrum. 

• I 2005 ble Barton sendt hjem fra Manchester Citys Thailand-turné, etter at han sloss med en 15 år gammel gutt

• I oktober i 2006 ble han bøtelagt av FA for å ha vist rumpa til Everton-fansen. Han ble hetset av dem gjennom hele kampen, som følge av at Bartons halvbror er dømt for medvirkning til et rasistisk motivert øksedrap i Liverpool.

• I februar i 2007 hisset han på seg Portsmouth-fansen med ufine gester på Fratton Park. Men han slapp ustraffet fra akkurat den episoden.

Bosnich-minner
Før denne sesongen har Joey Barton bedyret at han har funnet roen i Newcastle, og sto nylig fram som et rehabilitert menneske på TV 2s Premier League-sending.

Nå må han trolig igjen svare for utenomsportslige kontroverser.

Mark Bosnich havnet i politiavhør da han gjorde omtrent nøyaktig samme bevegelse som Barton foran Tottenham-fansen på White Hart Lane i 1996.

Newcastle vant kampen 6-0, etter blant annet hattrick av Andy Carroll.