- Jeg mente ikke å såre ham

Mourinho angrer stempling av Wenger.

(Dagbladet.no): Det er trenerstriden hele Storbritannia snakker om. Nå kan den være over, Chelsea-manager Jose Mourinho vil slå fred med Arsenal-trener Arsene Wenger.

I den siste utgaven av det britiske herremagasinet FHM forteller portugiseren at stemplingen av Wenger som «en kikker», er det han angrer mest på i 2005.

- Hvis jeg kunne skru tida tilbake, så ville jeg sagt «hei, det er på tide å slutte å snakke om Chelsea. Gå hjem til deg selv, og snakk om ditt eget lag». Men jeg ville ikke sagt det jeg sa, som såret ham. Jeg mente ikke det, sier Mourinho.

Mourinho prøvde også forrige helg å innynde seg hos Wenger, med et julekort før matchen mellom lagene. Portugiserens julehilsen ble ikke tatt alvorlig på Highbury, Chelsea følte Arsenal-folkene mottok kortet som en ond spøk.

Det gjorde Mourinho så furten at han nektet å ta Wenger i hånda etter kampen, som Chelsea vant 2-0.

Nå prøver Mourinho igjen, og navnet Wenger dukket uoppfordret da han ble frittet ut om anger i året som gikk.

- Helt klart, for eksempel dette med Arsene. Jeg mente ikke å såre ham, sier Mourinho.

Så spørs et om Wenger tar i mot fredspipen fra Chelsea-rivalen. Han synes julekort-episoden forrige helg var latterlig, for det var ikke slik at Arsenal ga blaffen i Mourinhos vennlige ord.

REKKER UT HÅNDA: Jose Mourinho hånet Wenger i høst. Nå angrer portugiseren. Foto: Scanpix/Reuters
REKKER UT HÅNDA: Jose Mourinho hånet Wenger i høst. Nå angrer portugiseren. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg vet om dette julekortet, men kortet er blitt behandlet som om det var en CIA-bombe. Jeg er overrasket, fordi ingenting skjedde. Vi fikk det, og gjorde ikke noe ut av det. Men vi ignorerte heller ingen, sier Wenger.

Han mener det ville vært unaturlig av ham å takke Mourinho for kortet før kampen, fordi han aldri snakker med andre trenere før avspark.

Og etterpå fikk han aldri sjansen.

- Jeg kunne ikke forstå Chelseas reaksjon. Det er synd, men jeg var ikke uhøflig. Jeg setter pris på gesten. Det var en unnskyldning, sier Wenger til The Times.

• Din kommentar: Er krangelen mellom londonklubbene pinlig eller underholdende?

KRANGLET PÅ BANEN: Ikke bare Wenger og Mourinho var i tottene på hverandre forrige søndag.