OSLO  20160620.
Bergenseren Tim-Robin Lihaug (23 år) etter at han sparret mot Jevgeni Maktheienko (Ukraina) som er et ledd i oppkjøringen til kampen der Lihaug møter tyskeren Arthur Abraham i kamp om WBOs interkontinentale tittel i supermellomvekt i Max Schmelinghalle i Berlin 18. juli. Det blir Lihaugs aller største kamp til nå. Han har bokset 16 kamper og vunnet 15 av dem før møtet med legenden Abraham, en tidligere verdensmester.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20160620. Bergenseren Tim-Robin Lihaug (23 år) etter at han sparret mot Jevgeni Maktheienko (Ukraina) som er et ledd i oppkjøringen til kampen der Lihaug møter tyskeren Arthur Abraham i kamp om WBOs interkontinentale tittel i supermellomvekt i Max Schmelinghalle i Berlin 18. juli. Det blir Lihaugs aller største kamp til nå. Han har bokset 16 kamper og vunnet 15 av dem før møtet med legenden Abraham, en tidligere verdensmester. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Tim-Robin Lihaug satser på tungvekt

- Jeg merker helt klart at jeg både er blitt sterkere og slår hardere

Tim-Robin Lihaug er godt i gang med treningen igjen etter kampen mot Arthur Abraham i sommer. Målet er ny kamp i månedsskiftet november/desember.

Da blir det en større og tyngre Lihaug som kommer til å entre ringen. Han har funnet ut at supermellomvekt er en for lett klasse. Nå fortsetter han i lett tungvekt.

– Jeg klarer rett og slett ikke å holde vekta i super mellomvekt lenger. Derfor går jeg opp. Nå som jeg er inne i en treningsperiode uten å skulle bokse i nær framtid, ligger vekta på rundt 84 kilo. For å bokse i lett tungvekt kan jeg ikke veie mer enn 79,4. Det skal gå greit å komme ned dit, og det blir i alle fall mye enklere enn å skulle presse meg ned til 76,2 som er øvre grense for super mellomvekt, forklarer Lihaug til NTB.

Han forteller at han de siste åtte dagene før kampen mot Abraham i juli måtte klare seg så å si uten både mat og drikke for å klare vektgrensa.

– Det går ikke an å prestere på topp i 12 runder når jeg holder på slik. Jeg klarte meg greit i fire-fem runder mot Abraham, men så var lagrene tomme, sier Lihaug.

Drømmen lever

Tim-Robin Lihaug som bokser for tyske Sauerland, får ikke sjansen på stevnet til Cecilia Brækhus neste lørdag, når proffboksingen kommer tilbake til Norge, men det bryr han seg ikke så veldig mye om.

– Jo, det blir stort med det første profesjonelle boksestevnet i Norge siden 1981, men jeg har et avslappet forhold til det, og til at jeg ikke er med. Det kommer av at jeg vet min sjanse vil komme. Drømmen om en tittelkamp på hjemmebane i Bergen lever i aller høyeste grad, forteller Lihaug.

Han sier at promotor Sauerland jobber med planer om å arrangere stevne i Norge.

– Jo da, det jobbes det aktivt med, og håpet mitt er å bokse på hjemmebane i løpet av første halvår neste år, sier bergenseren.

Han trener i øyeblikket med Trevor Ambrose hjemme i Bergen, men kommer til å flytte til Oslo og trene med Thomas Hansvoll når det nærmer seg kamp.

– Ikke så langt opp

Tim-Robin Lihaug står med 17 kamper (15 seirer og to tap) etter Abraham-kampen i sommer, der han tapte på teknisk knockout i åttende runde.

– Det var en stor kamp der jeg fikk kjent litt på det øverste nivået. Jeg fant ut at det ikke er så lang vei opp, men jeg trenger mer erfaring med å gå 12-runderskamper, forteller 24 år gamle Lihaug til NTB.

Derfor stoppet han opp og bevilget seg et par ukers ferie etter kampen i sommer, men nå er treningen i gang igjen for fullt.

– Jeg følger samme treningsopplegg som før kampen mot Abraham. Det gjelder å bli enda bedre på det jeg allerede er god på, og så må jeg skjule svakhetene mine mest mulig, sier han.

Lihaug forklarer også at vektøkningen allerede virker positivt på ham.

– Jeg merker helt klart at jeg både er blitt sterkere og slår hardere etter at jeg la på meg noen kilo. Det er veldig positivt. Derfor gleder jeg meg voldsomt til neste kamp, sier Tim-Robin Lihaug til NTB.

(NTB)