Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg merket at jeg hadde ei tyngre bør i dag

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) sammenligner sine to VM-gull.

MESTRET OPPGAVEN:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen var sikkerheten selv på tredjeetappen i Falun. Hun avgjorde i realiteten hele greia, og Marit bjørgen tidenes matchball før ankeretappen. Foto: Bjørn Langsem
MESTRET OPPGAVEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var sikkerheten selv på tredjeetappen i Falun. Hun avgjorde i realiteten hele greia, og Marit bjørgen tidenes matchball før ankeretappen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): I 2007 kom Astrid Uhrenholdt Jacobsen - da 19 år gammel - fra nærmest ingenting og vant VM-gull på sprint i Sapporo.

I dag - åtte år seinere - skjedde det igjen.

- På høy tid, sier alltid reflekterte Astrid - og smiler.

- Er det mulig for deg å rangere de to gullene?

- Å, det er vanskelig. I Sapporo vant jeg som en joker og kom liksom fra intet. Jeg kjente jeg hadde større press og ei tyngre bør å bære i dag, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Betydde mye - Det betydde veldig mye for meg å gjøre ei god etappe slik at det ikke bare ble opp til Marit å avgjøre dette.

- Jeg er mer stolt av meg selv i dag enn jeg var den dagen i Sapporo, sier Astrid.

- Du gjorde alt riktig i dag, fikk du den mestringsfølelsen du jakter på?

- Å, det er alltids et par ting jeg følte jeg kunne gjort bedre. Men jeg bar ansvaret bra, og jeg turte å gå til med en gang.

- Jeg skjønte jo at den største jobben jeg kunne gjøre i dag var å sørge for at Stina Nilsson ikke hadde heng på Marit. Det var svenskenes eneste mulighet. Jobben min var å forhindre at det skjedde.

Drepte spenningen Det gjorde Astrid til laud. Riktignok var Maria Rydquist nedpå med stumpen og tapte noen sekunder i jakten på å oppnå kontakt med Astrid rygg, men den hadde hun neppe fått likevel.

- Jeg merket ikke at hun falt en gang. Jeg var inne i min egen boble da.

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk et nytt flott skirenn i Falun. Hun traff perfekt med skyvene, og når hun gjør det i tillegg til å være i form, går det rett og slett styggfort.

Astrid drepte spenningen i stafetten på sin etappe.

- Jeg er jo veldig fornøyd med at jeg klarte den jobben, sier Astrid til Dagbladet.

Erfaring med motgang Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom til VM som en outsider. Hun trente knapt i hele høst på grunn av en kropp som ikke reponderte.

Først rundt nyttår kunne hun begynne med hardøkter. Til VM kom hun i tolvte time.

Etter tre løp er fasiten ett gull, en sølv og et bortsmurt løp.

- Før VM så jeg på ti-kilometeren som min beste sjanse. Men der fungerte det jo ikke med skiene.

- Ble du veldig lei deg?

- Det var kjedelig. Men jeg ristet det relativt fort av meg. Jeg har vel en viss erfaring med å reise meg etter motgang, sier Astrid.

- Hva med tremila?

- Du, det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt enda.

Men det må hun, for etter det hun har prestert i Falun så langt, er hun selvskreven på laget.

Hele Norges coronakart