- Jeg minner om at Anthony er mørk

Nils Arne Eggen om klypebråket og hvorfor han ble forbannet på Martin Andresen.

OPPGITT: Nils Arne Eggen er oppgitt over at klypeepisoden fortsatt er et tema. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
OPPGITT: Nils Arne Eggen er oppgitt over at klypeepisoden fortsatt er et tema. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

|||LERKENDAL/OSLO (Dagbladet): Anthony Annan forklarte i dag hvorfor han tok tak mellom beina til André Muri under gårsdagens seriefinale i Trondheim.

Midtbanespilleren sier han mistet balansen, og at han bare holdt seg fast for å unngå å falle.

Nils Arne Eggen var brysk i går kveld, da han måtte svare på spørsmål om det Muri karakteriserte som klyping både foran og bak. RBK-treneren er minst like oppgitt i dag, over at dette fortsatt er et tema.

- Ubegripelig Presseseansen med Annan i forbindelse med dagens trening, endte med at Eggen dro spilleren bort fra spørsmålene - og selv overtok.

Tidligere i dag varslet Norges Fotballforbund at påtalenemda at de vil se på saken i ettermiddag, siden det var en situasjon dommer Terje Hauge ikke så.

- Hva tenker du om at påtalenemda skal se på saken?

- Men i alle dager? Det er helt ubegripelig. Spør Steffen (Iversen). Det er klyping og holding på hver eneste corner. Anthony blir dyttet, og han prøver bare å holde balansen. Du ser at Muri går med albuen rett i brystet på Annan, sier Eggen.

Forundret - Dersom Anthony hadde gjort det med vilje, ville det vært en annen sak. Men han sier det ikke var i nærheten av å være med vilje. Derfor blir jeg forundret hvis påtalenemda skal se på denne situasjonen.

Eggen mener at motspillerne bevisst prøver å irritere Annan.

- Han er en kjempegod spiller og de prøver å ta ham ut. Og hvem har mest å tjene på at tida trekkes ut før et straffespark? Det er lov å ha litt fotballforståelse, sier han.

I flere medier har tidligere RBK-ere i dag kritisert klubbens håndtering av saken. Eggen ble illsint da han fikk spørsmål om saken i går, men han sier at de har behandlet episoden i dag.

- Vi har tatt det internt og er ferdig med saken. Han gjorde det ikke bevisst.

Angrer ikke - Så han klyper Muri i rumpa ubevisst?

- Han holdt tak fordi han ble dyttet. Se konteksten så skjønner du det.

Etter kampen havnet han i munnhuggeri med Martin Andresen på direktesendt tv.

- Gikk du over streken?

- Nei, nei, nei. Jeg synes bare fokuset var håpløst. Vi var glade, så om noen kløp noen i baken er jo det bare en bagatell.

Ødela festen Rosenborg har nå åtte poeng å gå på ned til Vålerenga på sølvplass. Bare et fotballjordskjelv kan ødelegge for trønderne.

- Ødela dette fokuset litt av festen i går?

- Ja, det gjorde det. Men det ser ikke ut som dere skjønner det. Jeg trodde ikke i et sekund engang at det skulle bli et tema. Jeg minner om at Anthony er mørk, jeg sier ikke mer.

- Antyder du rasisme?

- Det har jeg ikke sagt. Anthony er en av de snilleste spillerne vi har, men han blir mye provosert.