Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg mistet hodet

Nordvik tar på seg skylda for Vålerenga-tapet i semifinalen. Molde vant 6-3 etter ekstraomganger.

RØDT ØYEBLIKK: Vålerengas Andreas Nordvik (t.v.) dytter Mame Biram Diouf overende under semifinalen i cupen mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde. Nordvik ble utvist og Molde fikk straffe.Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
RØDT ØYEBLIKK: Vålerengas Andreas Nordvik (t.v.) dytter Mame Biram Diouf overende under semifinalen i cupen mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde. Nordvik ble utvist og Molde fikk straffe.Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

|||MOLDE/OSLO (Dagbladet.no): Molde - Vålerenga 2-2, 6-3 etter ekstraomganger.


PUNKTERTE KAMPEN: Makhtar Thiounes 4-2-mål i første ekstraomgang var i praksis avgjørelsen, selv om Moa skapte ny spenning i slutten av andre ekstraomgang. Men så scoret Molde enda to mål i sluttsekundene.Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
PUNKTERTE KAMPEN: Makhtar Thiounes 4-2-mål i første ekstraomgang var i praksis avgjørelsen, selv om Moa skapte ny spenning i slutten av andre ekstraomgang. Men så scoret Molde enda to mål i sluttsekundene.Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Vålerenga så ut til å være på god vei mot cupfinalen etter Harmeet Singhs supermål på overtid i første omgang.

Men i andre omgang mistet den RBK-innleide Vålerenga-stopperen Andreas Nordvik hodet. Troy Perkins hadde snappet ballen fra Mame Biram Diouf, og holdt den trygt i hendene.

Men Nordvik var sint på Molde-spissen etter en tøff kamp om ballen før Perkins grep inn.

- Jeg oppfattet det som slag mot hodet mitt. Så mistet jeg hodet, som jeg selvsagt ikke skal gjøre, sier Nordvik til TV 2.


Nordvik dyttet Diouf i brystet, og selv om senegaleseren ikke gjorde mye for å holde balansen, var det et klart rødt kort til Nordvik. Samtidig fikk Molde straffe, som Magne Hoseth satte inn.

- Akkurat nå er det kjipt, for jeg føler jeg hadde stor betydning for at vi tapte. For vi hadde full kontroll før det røde kortet, sier Nordvik.

Moa stusset Vålerenga tilbake i ledelsen, men Pape Pate Diouf utliknet rett etter. I ekstraomgangene med elleve mot ti mann dominerte Molde, og vant til slutt 6-3.


Molde styrte

Ingen hadde forventet at Vålerenga skulle komme til Molde og kjøre over et Molde-lag som er kjent for sitt offensive hjemmespill. Men det som også var forventet, var at Vålerenga skulle la Molde spille sitt spill, vente på overganger og slå til.

Slik skulle det gå, akkurat som forventet. Molde har mang en gang fått oppleve å kjøre kampene på hjemmebane, for så å stå med lua i hånda på en kontring som resulterer i mål til bortelaget.

Allerede etter fem mintter viste Molde sin angrepsvilje, Jose Mota knallet til med et langskudd. Men VIF var absolutt med i kampen det første kvarteret. Men derfra og ut hele førsteomgang, kjørte Molde løpet. Vålerenga ble valset over og Molde kanskje snytt for et straffespark. Men senere i kampen skulle hjemmepublikummet får oppleve cupens spenning med både straffespark og rødt kort.


Singhs drømmetreff

Helt frem til 45 spilte minutter pøste Molde på med sjanser. Men som taktikken var lagt opp til, av Martin Andresen, holdt VIF unna angrepsbølgene. På overtid fikk Harmeth Singh gå mens Moldes defensive arbeidsgjeng tok seg en rast. Christian Steen var den som ikke var tøff nok. Fra 30 meter dro Singh til med en storslegge som seilte inn til side for en måpende Knut Lillebakk i Molde-målet.

Et snaut kvarter før slutt kom situasjonen der Nordvik laget straffespark og ble utvist - og Hoseth utliknet for Molde.

Men Moa var kommet inn for Vålerenga, og stusset gjestene tilbake i ledelsen etter et frispark. Bare for å se Molde slå tilbake direkte.

Vegard Forren spilte ballen på tvers foran mål, og Pape Pate Diouf traff omsider etter gedigen sjansesløsing tidligere i kampen.


Ekstraomganger

I ekstraomgangene hadde Molde full kontroll på VIF. Det eneste som var betenkelig var den defensive innsatsen til Molde på 2-2. Det virket som flere ikke innså at en finale kunne ryke om man ikke jobbet hardt nok bakover.

Men fem minutter ut i første ekstraomgang satte Pape Pate Diouf inn ledemålet. Kort tid senere kom høyrebacken Knut Olav Rindarøy i ekspressfart langs siden, la inn til Makthar Thioune som iskald plasserte ballen til siden for Perkins.

Andre ekstraomgang var i ferd med å renne ut i sanden da Moa skapte ny spenning tre minutter før slutt.

Men Molde slo tilbake to ganger, og Makhtar Thioune og Mattias Moström la på til 5-3 og 6-3.


• I morgen avgjøres det om Molde møter fylkesrival Aalesund eller Odd Grenland i cupfinalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media