Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg nekter å tro at de vil sette Torres eller Drogba på kanten

Ståle Solbakken før Chelsea-kampen.

BYTET UT: Mot Fulham ble Fernando Torres (t.h) erstattet av Didier Drogba, mens de to spissene var sammen på banen mot Liverpool. Foto: EPA/JONATHAN BRADY
BYTET UT: Mot Fulham ble Fernando Torres (t.h) erstattet av Didier Drogba, mens de to spissene var sammen på banen mot Liverpool. Foto: EPA/JONATHAN BRADY Vis mer

Som FCK-trener har han slått Manchester United og spilt jevnt med Barcelona. Men to kamper mot Chelsea blir nok for tøft for Ståle Solbakken.

- Vi ville unngå Chelsea, Real Madrid og United. Barcelona kunne vi ikke få, siden de var i vår gruppe. Det kunne ikke blitt mye verre, sier Solbakken til NTB om den tøffe trekningen av mesterligaens åttedelsfinaler.

22. februar inntar «de store gutta» Parken i København. Frank Lampard, John Terry, Didier Drogba, og den siste ervervelsen; stjernespissen Fernando Torres.

- Det blir tøft. Det skal mye til for at vi skal slå dem. Men av og til er hjemmebane først en fordel, og dette er et slikt tilfelle. Vi får dem først i Parken, hvor vi minst spiller jevnt med alle, sier nordmannen.

Ubalanse Solbakken har notert seg at Chelsea har vært litt i ubalanse i år. De halter i serien, og med Solbakken på tribunen tapte de 0-1 hjemme for hans favorittlag Liverpool. Fernando Torres fikk utrettet svært lite.

- Chelsea må trolig legge om formasjonen om de skal bruke Torres. Jeg nekter å tro at de vil sette enten ham eller Drogba på kanten. De er ikke like stabile som før, og det er noe vi kan håpe på å benytte oss av, fortsetter Solbakken, som selv fikk se at FCK tirsdag feide over RBK med 5-0.

Selvtillit Før kampen mønstrer han et sterkt København-lag proppfullt av selvtillit. Han mener de har vist Europa at FCK er et lag å regne med. Det største beviset kom på hjemmebane i november.

- Barcelona er en egen verden. 1-1 mot dem er nok det største vi har gjort, sier 41-åringen om møtet med laget han beundrer mest om dagen.

Og skulle det stoppe med åttedelsfinale, er det ikke verst for et dansk lag. FCKs innsats i årets mesterliga har allerede sikret Danmark minst ett lag i mesterligaen de kommende årene.

(NTB)

JEVNT I PARKEN: Ståle Solbakken mener FCK skal bite godt fra seg i København. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
JEVNT I PARKEN: Ståle Solbakken mener FCK skal bite godt fra seg i København. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling