Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg og 80 andre speidere satt bare og himlet med øynene

Selv ikke Messi imponerte Stig Torbjørnsen så voldsomt som Thiago (20).

LEKESTUE: Talentspeider Stig Torbjørnsen kan knapt få fullrost Thiago Alcantara nok. - Jeg så Lionel Messi i U20-VM i 2005, da han ble kåret til turneringens beste spiller. Men Thiago imponerte meg faktisk mye mer, sier han. Her er 20-åringen i aksjon mot Tom Cleverley og England under U21-EM nylig.     EPA/CLAUS FISKER DENMARK OUT
LEKESTUE: Talentspeider Stig Torbjørnsen kan knapt få fullrost Thiago Alcantara nok. - Jeg så Lionel Messi i U20-VM i 2005, da han ble kåret til turneringens beste spiller. Men Thiago imponerte meg faktisk mye mer, sier han. Her er 20-åringen i aksjon mot Tom Cleverley og England under U21-EM nylig. EPA/CLAUS FISKER DENMARK OUT Vis mer

(Dagbladet): Thiago Alcantara var en av de store profilene i U21-EM i Danmark, der han kronet mesterskapet med et frisparkmål fra 40 meter i finalen mot Sveits.

Nå er Barcelona-unggutten heit på ryktebørsen, og ifølge talentspeider Stig Torbjørnsen skulle det bare mangle.

Han kan ikke huske sist gang han ble like imponert over en spiller som av den 172 centimeter høye spanjolen.

- Hvis Jordan Henderson er verdt 180 millioner kroner, må Thiago være verdt flere milliarder. Han var helt i egen klasse (i U21-EM). Jeg så Lionel Messi i U20-VM i 2005, da han ble kåret til turneringens beste spiller. Men Thiago imponerte meg faktisk mye mer. Jeg sier ikke at han blir bedre enn Messi - bare at han er sinnssykt god, sier Torbjørnsen til Dagbladet.

- Sliter med å se at han er dårligere enn Xavi og Iniesta
I går hevdet Daily Mirror at Manchester United har lagt inn et bud på rundt 130 millioner kroner for 20-åringen, mens Barcelona er skeptiske til å gi slipp på ham uten en tilbakekjøpsklausul.

Katalanerne har som kjent allerede en midtbane det lukter svidd av - kanskje styrkes den ytterligere med Cesc Fabregas i løpet av sommeren - og da blir det naturligvis tøft for Thiago å spille seg inn på laget.

Torbjørnsen er imidlertid så begeistret at han mener de store stjernene ikke bør føle seg for trygge på plassen.

- Jeg sliter med å se at Thiago er dårligere enn Xavi og Iniesta, sier han.

FRISPARKPERLE: Thiago så at keeperen sto langt ute og klinket ballen i mål fra 40 meter i finaleseieren mot Sveits. FOto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
FRISPARKPERLE: Thiago så at keeperen sto langt ute og klinket ballen i mål fra 40 meter i finaleseieren mot Sveits. FOto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

- Det var store ord?

- Jeg skjønner at de som følger Barcelona tettere og bedre enn meg kan være uenige, og jeg skjønner at de gutta er blant verdens aller beste, men jeg har ikke sett maken til talent.

Himlet med øynene
- Hva er det som imponerer deg så voldsomt?

- Han har en spilleintelligens og et teknisk reportoar av en annen verden. Løpesettet hans var så elegant at det så ut som han spilte for halv maskin. Han jogget rundt, og så ut til å bare kose seg. Gutten var så kvikk i bein og hode at det var en fryd å se på, sier Torbjørnsen.

Han sier speidergjengen som frekventerte tribunen under Spanias kamper - rundt 80 i tallet - tidvis ble sittende og måpe når Thiago og lagkameratene spilte ut registreret sitt.

- Det var en situasjon der Thiago fikk en ball som virket å være for høy. Han hoppet opp, brystet den over motspilleren og tok den imot på andre siden. Da så vi på hverandre og himlet med øynene. Jeg var ikke alene om å mene at Thiago var sinnssykt god, for å si det sånn.

THIAGO-FAN: Talentspeider Stig Torbjørnsen. Foto: Lars Eivind Bones
THIAGO-FAN: Talentspeider Stig Torbjørnsen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer