- Jeg og Per-Mathias er enige om alt når det gjelder spillestil

Drillo tilbakeviser Høgmo-oppgjør.

DEN VEIEN, HÅVARD:  Ifølge landslagssjef Egil Drillo Olsen - som her instruerer Håvard Nordtveit på dagens landslagstrening på Åråsen - er det ingen ulikheter mellom hans egen og arvtaker-favoritten Per-Mathias Høgmos spillestil. Foto: Nina Hansen
DEN VEIEN, HÅVARD: Ifølge landslagssjef Egil Drillo Olsen - som her instruerer Håvard Nordtveit på dagens landslagstrening på Åråsen - er det ingen ulikheter mellom hans egen og arvtaker-favoritten Per-Mathias Høgmos spillestil. Foto: Nina HansenVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet:) - Det vi gjorde i dag, er ikke godt nok i morgen, sier Per-Mathias Høgmo i dagens papirutgave av Dagbladet.

Den nåværende Djurgården-treneren seiler opp som favoritt til å ta over for Egil Drillo Olsen når landslagssjefens kontrakt går ut.

Det skjer enten når den pågående VM-kvalifiseringen tar slutt, altså i oktober-november, eller til neste sommer - hvis Drillo leder Norge til sluttspillet i Brasil.

- Trenger offensiv variasjon  
Debatten om hvilken spillestil arvtakeren skal representere, er allerede i gang. Når Per-Mathias Høgmo sier til Dagbladet at det som ble gjort i dag, ikke holder vann i morgen, betyr det:

- At intensiteten i forsvarsspillet må ligge der. Alltid. Det samme gjelder utnyttelsen av ubalanse hos motstanderen. Vi må være kontringsorientert når det er mulig. Men vi må også ha et grunnspill og en offensiv samhandling - vi trenger offensiv variasjon. Og i den prosessen er det viktig å se hva som skjer (der ute). Og følge med på spillets utvikling, utdyper Høgmo.

- Jeg kan ikke trylle
Drillo ble også spurt ut om landslagets spillestil på ettermiddagens pressemøte i Oslo - fire dager før Albania-Norge i Tirana:

- Bør Norge i framtida stå for mer offensiv variasjon, eller mindre?

- Det vi gjerne vil, er å bli bedre offensivt. Der kan vi forbedre oss hele veien. Mange mener vi har mest å hente mot etablert forsvar, og det er mulig det er riktig. Men jeg er heller ikke fornøyd med det vi gjør verken på overganger eller på dødballer, så det gjelder hele linja. Jeg skulle gjerne hatt mer kreative spillere, og jeg skulle gjerne hatt større fart i laget, sier Drillo.

- Jeg kan imidlertid ikke trylle, og må ta det jeg har. Jeg ser mange som kunne forsterket det norske landslaget. Men de er ikke norske, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Flere av de som har stått for mye av det samme som deg, for eksempel Per-Mathias Høgmo og Ståle Solbakken, snakker om at det kan være viktig å holde ballen i laget i perioder. Er det en vei også landslaget bør gå i framtida?

- Det kan være, men det er situasjonsbestemt. Jeg har diskutert så mye fotball med Per-Mathias - seinest i over en halvtime på søndag - og vi er enige om alt når det gjelder spillestil, sier Drillo.

- Trist for Dagbladet
Den påstanden står i kontrast til dagens forsidehenvisning i Dagbladet, hvor det er et bilde av Høgmo, med overskriften «Tar oppgjør med Drillo-stilen».

 - BARE TRIST: Drillo fnyser av at Dagbladet kaller Per-Mathias Høgmos spillestiltanker et «oppgjør med Drillo-stilen». Faksimile: Dagbladet
- BARE TRIST: Drillo fnyser av at Dagbladet kaller Per-Mathias Høgmos spillestiltanker et «oppgjør med Drillo-stilen». Faksimile: Dagbladet Vis mer

Flere i det norske fotballmiljøet har reagert på den vinklingen  - de mener selve intervjuet med Høgmo ikke representerer noe oppgjør mellom de to mangeårige trenerkollegene.

Drillo sier det sånn:

- Det er bare trist for Dagbladet. Dessverre.

•  Toppfotballsjef Nils Johan Semb opplyser at prosessen rundt Norges neste landslagssjef ikke er satt i gang, men at Norges Fotballforbund har bred oversikt over spesielt de skandinaviske alternativene.

- Vi gjorde en grundig kartlegging både da vi ansatte Ståle Solbakken og Drillo, og det arbeidet vil vi dra nytte av i den neste prosessen også, sier Semb.