- Jeg og Skobrev? Det er kanskje det siste som skjer

Lillesøster Bøkko bare ler av sin russiske skøytebeiler.

- HÅVARD ER OVERBESKYTTENDE: Håvard Bøkkos overmann Ivan Skobrev ga blomster til Hege Bøkko (19) for tredje eller fjerde gang etter søndagens 2. plass på 10 000 meter. 18-åringen sier storebror Håvard er glad i passe på henne når det kommer til gutter. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- HÅVARD ER OVERBESKYTTENDE: Håvard Bøkkos overmann Ivan Skobrev ga blomster til Hege Bøkko (19) for tredje eller fjerde gang etter søndagens 2. plass på 10 000 meter. 18-åringen sier storebror Håvard er glad i passe på henne når det kommer til gutter. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ivan Skobrev (27) fikk passet sitt påskrevet av Håvard Bøkko etter at de gikk i samme par på søndagens 10 000-meter i Vikingskipet, men tok ikke det så tungt da han ble intervjuet av NRK etterpå.

- I love his sister, sa russeren med et bredt glis, før han lovet å gi Hege Bøkko (19) blomstene fra premieseremonien etterpå.

Skobrevs taktikk funker imidlertid bedre på Håvard enn på Hege. Overfor Dagbladet forteller 19-åringen at det er blitt en vane å få blomster av russeren - det har allerede skjedd tre, fire ganger før - uten at sjarmoffensiven gjør nevneverdig inntrykk.

- Jeg spør ikke han om lov
- Hvis jeg ønsker ham lykke til før et løp, sier han at han må på pallen for å gi meg blomster. Så det er ikke noe nytt, men det er jo litt morsomt. Blomstene ligger i bilen nå. Jeg får gi dem til mamma, så kan hun ordne med dem. Det blei ikke så mange pallplasser på familien Bøkko denne gangen, sier Hege Bøkko.

- Hvordan er det å ha en russisk beundrer?

- Si det. Beundrer og beundrer, jeg vil vel ikke kalle ham det. Han har det bare morsomt, egentlig. Vi kødder med hverandre og med Håvard. Det er ikke bare han som liker å gjøre det. Noe av grunnen er vel at Håvard gjerne skal passe ekstra på når det gjelder meg og gutter, sier hun og ler.

- Hva synes du om det?

- Det er hans måte å gjøre det på, jeg bryr meg ikke. Håvard er ganske overbeskyttende på guttefronten. Men jeg spør ikke han om lov, forsikrer Hege Bøkko.

Skobrev brøt avtale
Når det gjelder Skobrev trenger storebror uansett ikke å bekymre seg. Hege svarer slik når Dagbladet spør om mulighetene for at hun og russeren blir et par.

- Erru gæren! Det er kanskje det siste som skjer. Men det Skobrev sier er bare koselig, han er en morsom type, sier hun.

Russerens taktikk i samløpet med broren synes hun derimot ikke er så artig. Skobrev lot Bøkko gjøre grovjobben på de første 8-9 runde, lå bak og lurte før han satte inn støtet. Etterpå mente nordmannen at Skobrev var «en av de feigeste løperne på to bein».

Hege Bøkko sier at hun og Skobrev egentlig hadde en avtale før løpet - en avtale russeren ikke overholdt.

- Det er jo en kjent taktikk av Skobrev, at han begynner rolig og kommer sterkt. På tirsdag, da det var klart at han skulle gå mot Håvard, snakket jeg med ham og sa at de måtte hjelpe hverandre. «Ja, ja», svarte han. Så i kveld sendte jeg ham en sms og minnet ham på at han ikke holdt seg til planen. Han svarte at Håvard hadde gått for fort ut, men unnskyldte seg og sa han var lei for det.

AVBRØT TV 2-INTERVJU: Da Skobrev fikk øye på Hege Bøkko mens han ble intervjuet av TV 2, var han kjapt frampå med blomster og et kyss på kinnet. Foto: TV 2
AVBRØT TV 2-INTERVJU: Da Skobrev fikk øye på Hege Bøkko mens han ble intervjuet av TV 2, var han kjapt frampå med blomster og et kyss på kinnet. Foto: TV 2 Vis mer

- Så han brøt avtalen?

- Ja, han gjorde egentlig det. Det er smart å gå som han gjør. Om du må gå feigt for å vinne, må du få lov til det.

- Hva synes Håvard om at Skobrev prøver å sjarmere lillesøster?

- Han sa vel hva han mente på NRK, he-he. De har et helt greit forhold, tror jeg, verken bestevenner eller uvenner. Vi ser hverandre jo ganske ofte når vi er ute og reiser. Det blir som en stor familie, sier hun.

Forlater iskalde Norge
Selv er hun maks mellomfornøyd med egne prestasjoner på Hamar i helga, ny norsk rekord på lagtempo var ikke nok til å overskygge 15. plassen på 1500 meter.

- Jeg er ikke fornøyd med det løpet. Jeg begynte litt hardt ut fra formen jeg er i akkurat nå, og fikk merke det veldig på slutten. Normalt skal jeg klare å holde sisterunden. Men selv om jeg følte meg tom hele tida må du bare åpne så hardt.

Torsdag forlater skøytelandslaget snø, is og kuldegrader i Norge, og setter kursen for Lanzarote.

- Dette er femte helga etter hverandre hvor vi har gått løp, så vi har ikke fått trent så mye. Vi reiser til Lanzarote på torsdag og skal ha åtte dager der med sykkel og barmarkstrening, for å bygge opp igjen. Det skal bli godt å komme ned i varmere strøk, få overskudd og tenke på andre ting enn skøyter, sier Hege Bøkko.

IKKE FORNØYD: Hege Bøkko ble nummer 15 på 1500-meteren. Nå gleder hun seg til åtte dager på Lanzarote. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE FORNØYD: Hege Bøkko ble nummer 15 på 1500-meteren. Nå gleder hun seg til åtte dager på Lanzarote. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer