Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg og Steffen mangler fart

- Men vi kan kompensere, sier Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): Med John Carew borte mot Hellas mister Norge mye fart og kraft på topp. For verken Ole Gunnar Solskjær eller hans nye spissmakker Steffen Iversen er noen utpregede sprintere eller murbrekkere - men duoen har selvsagt andre kvaliteter.

Fotballkløkt er en av dem. Avslutningsegenskaper en annen. Og derfor er ikke Ole Gunnar Solskjær nevneverdig bekymret for lørdagens kamp i Athen.

- Steffen er en veldig klok spiller, og sammen kan vi kompensere for det jeg og Steffen mangler i fart med andre bevegelser, sier Solskjær.

Hellas-kampen blir på langt nær første gang de to spiller sammen.

- Vi har ofte spilt på U-landslaget og A-landslaget sammen, og med noenlunde hell. Jeg gleder meg til å spille med Steffen igjen. Sist gang vi spilte mot Hellas var det faktisk han som stussa ballen til meg på det ene målet, sier Solskjær.

Ydmyk Iversen

Steffen Iversen er i bedre form enn på lenge, og har pøst inn mål for Rosenborg den siste tida. Før landslagssamlingen la han ikke skjul på at han følte seg fortjent til en startplass - og minnet om at Åge Hareide tradisjonelt sett har vært flink til å bruke formspillere.

Han er likevel ydmyk i forhold til at han nå skal erstatte Carew.

DEN NYE SPISSDUOEN: Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær har spilt sammen en rekke ganger tidligere. - Med hell, mener Solskjær, som tror det kan bli en ny suksess mot Hellas lørdag. Foto: SCANPIX
DEN NYE SPISSDUOEN: Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær har spilt sammen en rekke ganger tidligere. - Med hell, mener Solskjær, som tror det kan bli en ny suksess mot Hellas lørdag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Carew har en kraft som ingen andre har. Det er han og Hulken, sier Iversen med et smil.

Men i likhet med Solskjær har han ståltro på den nye spisskonstellasjonen.

- At jeg er en annen spillertype enn Carew trenger ikke være negativt. Det kan være et stort pluss, sier han til Dagbladet.no.

- Hvorfor?

- Fordi jeg sier det, svarer Iversen, og legger til:

- Vi utfyller hverandre bra, og mangler bare ekstremfarten.

• Din mening: Svekkes Norge av at Steffen Iversen erstatter John Carew?