- Jeg ønsker å takke det engelske fellesskapet for det de gjorde

Rørt Wenger hyller England.

FIN MARKERING: Regnbuen over Wembley hadde Frankrikes farger tirsdag kveld. Foto: Scanpix
FIN MARKERING: Regnbuen over Wembley hadde Frankrikes farger tirsdag kveld. Foto: ScanpixVis mer

Arsenal-manager Arsène Wenger takker England for solidariteten engelskmennene viste i tirsdagens privatlandskamp mot Frankrike på Wembley.

Wenger befant seg i den franske hovedstaden da byen ble rammet av flere terroranslag forrige fredag. Blant annet slo selvmordsbombere til utenfor nasjonalarenaen Stade de France under kampen mellom Frankrike og Tyskland.

- Alle som var i Paris fredag kveld var i sjokk. Det var et stort, stort sjokk for Frankrike, sier Wenger.

Franske farger Fire dager senere spilte Frankrike mot England i London. Kampen endte 2-0 til hjemmelaget, men det var rammen rundt oppgjøret som naturlig nok fikk mest oppmerksomhet. Buen over Wembley var opplyst i franske farger, og engelske fans sang den franske nasjonalsangen sammen med franskmennene før kampstart. Wenger var selv på plass på tribunen.

- Jeg ønsker å takke det engelske fellesskapet for det de gjorde på tirsdag. De viste stor solidaritet. At buen over Wembley hadde de franske fargene betydde svært mye. England viste klasse, sier Wenger.

- Sterkt samhold Franskmannen er glad for måten fotballverdenen har svart på terrorangrepene.

- Vi ser et sterkt samhold. Når noe slikt skjer, er vi nødt til å besvare det på en positiv måte. Vi må få folk til å fokusere på andre ting. Livet må fortsette, sier Arsenal-manageren, som er glad for at tirsdagens kamp gikk som planlagt.

- Etter en slik hendelse tenker man alltid på hva man skal gjøre. Men det var en riktig avgjørelse å spille kampen, mener Wenger.

Lørdag spiller Wenger og Arsenal borte mot West Bromwich i serien. Arsenal er tabelltoer i Premier League.

- Jeg forventer en fysisk kamp med høyt tempo, sier Wenger om oppgjøret.

Arsenal er tabelltoer i serien før kampen. Laget ligger kun bak serieleder Manchester City på målforskjell. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram