- Jeg ønsker ikke å hisse meg opp. Jeg føler det ikke har noen hensikt

Under 48 timer til VM-start, men spillelokalet er ikke ferdig.

PÅ INSPEKSJON: Espen Agdestein og Henrik Carlsen reiste for å se på spillelokalet i kveld, etter at Magnus Carlsen bestemte seg for å bli på hotellet. Da de kom tilbake, kunne de fortelle at det fremdeles ikke var ferdig. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
PÅ INSPEKSJON: Espen Agdestein og Henrik Carlsen reiste for å se på spillelokalet i kveld, etter at Magnus Carlsen bestemte seg for å bli på hotellet. Da de kom tilbake, kunne de fortelle at det fremdeles ikke var ferdig. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

SOTSJI (Dagbladet): Under 48 timer før VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand starter i Sotjsi, er det fremdeles utfordringer med å få spillelokalet ferdig i tide.

I dag fikk den norske verdensmesteren to ganger beskjed om at den planlagte inspeksjonen var utsatt i et forsøk fra arrangøren på å kjøpe seg mer tid. Til slutt valgte Carlsen derfor å stå over, og sendte pappa Henrik Carlsen og manager Espen Agdestein i stedet for.

Da duoen kom tilbake fra inspeksjonen, kunne de fortelle at det er flere forbedringer som gjenstår å bli utført. Agdestein er likevel ikke overrasket over situasjonen.

- Jeg har visst at arrangøren har følt at de hadde liten tid, så jeg har hatt en anelse om det. De står på og jobber alt de kan. Jeg ønsker derfor ikke å hisse meg opp over det akkurat nå. Jeg føler det ikke har noen hensikt. Vi får heller prøve å gjøre det beste ut av det, sier Agdestein til Dagbladet.

Anand på plass Mens VM-kongen fra i fjor altså valgte å vente med å besøke stedet før i morgen, var motstander Anand på plass i kveld. Pappa Carlsen kunne fortelle at inderen også har bestemt seg for hvilken stol han skal sitte i under maratonkampen.

- Anand har valgt sin stol allerede, men Magnus får sjansen til å gjøre det i morgen, siden det var så mange utsettelser i dag. Det sto fem modeller framme, så det er ganske mange å velge mellom, forteller Carlsen til Dagbladet.

Han avslørte samtidig at sjakkbrettet og de tillhørende brikkene er identisk med modellen som ble brukt i Chennai.

- Og det har vi jo god erfaring med, sier han fornøyd.

- Ikke bekymret Selv om det er spillelokalet som har skapt flest «VM-overskrifter» de siste timene, er ikke den norske delegasjonen bekymret for at arrangøren ikke vil klare å få lokalet i stand til lørdagens åpning.

- Det er fortsatt ikke helt ferdig, men de har en plan. I morgen må Magnus prøve noen stoler der borte. Så må han se litt på løsningene de har valgt for utgang til hvilerom og på lyssettingen. Der var det også noen ting som sto igjen.

- Jeg håper og tror at det ikke er noe gjenstående som blir utfordrende. Når Magnus får en god stol å sitte i, har han alt han trenger for å prestere på et høyt nivå. Jeg ser ikke noen dramatikk i at dette ikke er 100 prosent ferdig før i morgen, egentlig, forsikrer Carlsen senior.

Så gjenstår det å se om ting er på plass over natten.

I morgen vil det være et spillermøte i forkant av den planlagte pressekonferansen som begynner klokken 17.00 norsk tid. Halvannen time senere er det duket for åpningsseremoni. Begge deler skjer på hotellet hvor spillerne og medlemmer av Det internasjonale sjakkforbundet bor.