- Jeg ønsker meg kamper til jul

Nytt hus på 350 kvadratmeter, håndverkere flyende ut og inn og til helga kommer familien på besøk. Alt mens Steffen Iversen trener som besatt for å få det han ønsker seg til jul: Kamper.

LONDON (Dagbladet): - Jeg har hatt så mye annet å tenke på at jeg ikke er stresset av benketilværelsen, sier Iversen. Rundt beina hans sklir en tolv uker gammel tjukk, liten labrador på parketten. Når den ikke henger i feiekosten da, som samboer Anna Crane bruker på kjøkkengolvet som trim for bikkja og rydderedskap etter håndverkerne, som har reved ned alt og bygd opp enda mer i løpet av det siste halvåret.

- Og ennå er det ikke ferdig, sier Tottenham-reserven. - Det var så grønt og stygt her da jeg kjøpte huset at alt - absolutt alt - måtte ut. Men nå er det blitt fint,og det er ikke så veldig mye som gjenstår.

- Til og med det arbeidet i haven skal være ferdig til jul.

Da kommer også hele familien fra Trondheim.

Og kanskje - hvis det går slik 26-åringen tror og håper - får de se ham i mer enn noen minutter på banen.

- Jeg har ikke snakket med Glenn Hoddle om min situasjon - ennå, sier Steffen. - Robbie Keane og Teddy Sheringham har jo ikke akkurat spilt dårlig i det siste. Men ved jul og nyttår har vi fire kamper på åtte dager.

- Da regner jeg med mer spilletid. Jeg ønsker meg jo kamper til jul.

AGENT ERIK SOLÉR har varslet sin ankomst til den benkeslitende Tottenham-spissen. De skal ha en prat om alt mulig. Men ikke noe drastisk - det er for tidlig for det.

Mener Steffen.

- For å være helt ærlig så tenker jeg ikke så mye på det. Jeg er i hvert fall ikke kommet dit at jeg føler noe gjøres. Men selvfølgelig ønsker jeg å spille - det er lenge siden jeg har vært i så bra fysisk form. Og så har jeg så mye ugjort her borte.

- Jeg har jo stort sett bare vært skadet, kommet tilbake og spilt uten å ha opparbeidet det treningsgrunnlaget jeg burde hatt, og så blitt skadet igjen.

Kontrakten med Tottenham varer til 30. juni 2004. Allerede til sommeren vil Steffen Iversen vite det meste om framtida.

- Vi må snakke når den tida nærmer seg. Jeg tror ikke de vil ha meg som en mulig Bosman-spiller det siste året av kontrakten. Og for meg er det enkelt - jeg ønsker å være i klubben. Jeg trives enormt, har egentlig ingenting å klage på og nå har jeg jo også fått dette fine huset.

I LITTLE VENICE altså, en del av London nordmenn flest ikke får med seg når de er på storbybesøk i den engelske hovedstaden. Og akkurat det er veldig synd der det ligger en langpasning rett nord for Paddington Station. For det er ikke bare et kjendisstrøk hvor folk som den islandske popartisten Björk, Riverdance-milliardæren Michael Flatley, Oasis-vokalisten Liam Gallagher og rocke-dronninga Crissy Hynde fra gode gamle Pretenders - og det er bare de jeg vet om - bor, lever og hygger seg.

Little Venice, der kanalene snor seg mellom gatene, og folk både bor i og kjører med de lange smale båtene sine, er en perle.

- Jeg sto på så mange eiendomsmegleres lister at jeg tror jeg fikk tilbud om 100 hus og så på 40 av dem før jeg havnet her, sier Steffen. - For øvrig et sted jeg aldri hadde satt mine bein inntil jeg så dette huset. Og bare Freddy kommer seg ut nå så skal jeg bli bedre kjent også.

- Det er i hvert fall veldig trivelig og pent rundt her.

OG SÅ ER DET REV - veldig mye rev. Og for en ukes tid siden hadde en av dem brukt natta til å spise på det ene bilhjulet til Steffen. Og av den grunn, og mange andre animalistiske grunner, må lille Freddy holde seg innendørs en ukes tid til.

Han har nemlig ikke fått den siste sprøyta han trenger for å møte verden ut over parketten.

- Det er rev over hele London, sier Steffen. - Da jeg bodde nede ved Tower Bridge våknet jeg en natt av noe jeg trodde var et overfall med kniv. Og fordi lydene fortalte meg at noen var i ferd med å bli drept utenfor vinduene mine, ringte jeg ned til portvakta.

- Han sa jeg bare kunne legge meg igjen fordi det ikke var noe annet enn en fem-seks rev som dreiv og hadde seg.

Freddy ville sannsynligvis bli spist om han hadde prøvd seg utendørs. Iversen har nemlig en medisinball av en mykhåret kjæledegge. Og det er derfor Anna vil ha bikkja på tredemølla. Dyret må ned i vekt.

- Han trenger mosjon, sier Anna. - Se på den maven. Men Freddy var sånn da han kom og nå er han på diett. Men han er jo veldig søt da.

- Jeg trodde han kom rett fra Burger King, sier Steffen. - Har du sett som han ser ut. Men Freddy er Freddy, og Freddy er min. Jeg har alltid ønsket meg en hund.

Da Steffen ble født, scoret pappa Odd målene for Vålerenga. I nabohuset til gode venner bodde en svart long coated labrador ved navn Iwa. Og dermed var det gjort - han ble en hundevenn. Og 26 år gammel fikk han altså sin egen.

- Og Anna har fått trimrom med mølle, stepmaskin og vekter, sier Steffen. - Jeg skal ikke inn der, jeg gjør nok med Tottenham. Og snart blir det vel noen kamper også.

Det er i hvert fall det han ønsker seg til jul.

FOR TJUKK: Valpen Freddy må på tredemølla for å få orden på fasongen. - Freddy var sånn da han kom - og nå er han på diett. Men han er jo veldig søt da, sier Steffen Iversens samboer Anna Crane.