- Jeg ønsker minst mulig folk rundt meg

Pappa Northug får ansvaret for sønnens ski.

 NYTT TEAM:  Petter Northug og admin. direktør i Coop, Svein Fanebust, presenterte i dag hvordan samarbeidsavtalen mellom de to blir. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NYTT TEAM: Petter Northug og admin. direktør i Coop, Svein Fanebust, presenterte i dag hvordan samarbeidsavtalen mellom de to blir. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): På et varehus i Trondheim fortalte Petter Northug i dag hvordan hans nye hverdag blir, etter at han forrige onsdag fortalte at han tar pause fra landslaget frem til sesongåpningen i november.

Tidligere i dag ble det klart at Coop er Northugs nye samarbeidspartner, og at avtalen ble underskrevet kl. 03.30 i natt.
Avtalen er på tre år, med oppsjon på ett år.

Faren får skiansvaret Under ettermiddagens pressekonferanse fortalte Northug om hvordan treningsopplegget blir fremover, og hans nye støtteapparat blir.

- På skisiden kommer min far til å ha det største ansvaret, forteller 27-åringen, om pappa John Northugs stilling i sønnens ny-satsing.

Hans terapeut fra tidligere, Svein Torp, vil fortsette i den stillingen, mens kompisen Stig Rune Kveen skal ha ansvaret for testing av ski.

Nye Høyder skal ha ansvaret for det administrative rundt skikongen. 

Vil ha noen som er kritisk Mosvikingen fortalte også at han leter etter noen som skal fungere som treningsvakt, og som kan være kritisk til hva han foretar seg.

- Jeg kommer til å knytte til meg en som skal være på vakt, og passe på meg treningsmessig. En som motiverer og er kritisk til det jeg gjør, sier Northug.

- Når det gjelder treningen så blir det mye av det samme som jeg har gjort de to siste årene. Ting som fungerer for meg, så det blir ikke store forandringer der, sier Northug.

For Northug handler avtalen om mer frihet til å bestemme over eget treningsopplegg, og ha minst mulig folk rundt seg. For Coop handler det om å kunne bruke 27-åringen til å fronte sitt fokus på folkehelse.

- De ønsker å kjøre en sunnhets- og helseprofil ved å lansere en del produkt, så jeg skal være en del av det, sier Northug til TV 2 etter pressekonferansen.

Petter Northug fortalte også hvordan treningsopplegget hans vil bli fremover. I tillegg til å trene med kompiser og andre løpere i Trondheim og trøndelagsområdet, vil han tilbringe mange døgn i høyden i Mellom-Europa.

-Det er helt klart at OL i Sotsji er det store målet. Derfor er alt lagt opp etter det, deriblant en god del døgn i høgden, sier Northug, som vil dra i høyden både før og etter Tour de Ski.

Sportskolleksjon Administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust, understrekte på pressekonferansen at avtalen ikke er en sponsoravtale, men en stor samarbeidsavtale. Han avslørte at det vil kunne innebære Northug-brød, drikke og en egen sportskolleksjon.

Lørdag meldte TV 2 at avtalen innebærer at Northug har valget mellom å motta et fast engangsbeløp på mellom 10 og 15 millioner, eller å få en litt lavere fast sum med provisjon på salg av egne Northug-produkter.

Fanebust forteller at det også er tenkt at Northug kan ha en rolle i Coop fremover, for eksempel som kaptein på Coops langløpslag.